Leker grisar?

Innan du bestämmer dig för att ta hand om en gris är det viktigt att ta reda på vilken typ av aktiviteter den skulle gilla.

Leker grisar? Grisar älskar verkligen sin lektid. Det är trots allt inte bara djur som du kan lämna i en fålla utan någon som helst interaktion. De är väldigt sociala djur och de behöver mycket mental och fysisk stimulans om man vill att de ska trivas.

Vad händer om du nekar dina grisar den lektid de behöver?

Grisar som inte får leka kommer att känna sig ledsna och deprimerade. Du kommer att märka en enorm förändring i deras beteende. De kommer att le mindre och kommer förmodligen att sura i ett hörn de flesta dagar. Du kommer också att se ett märkbart ointresse för mat.

Om saker och ting blir värre kan det sluta med att de agerar ut och får raserianfall. De kommer att hitta sätt att underhålla sig själva, så de kommer att tugga på mattor, väggar och nästan vad som helst i sikte.

Det är därför det är viktigt att hålla dem underhållna och underhållna. Grisar är helt underbara husdjur när de väl ser att människorna tar hand om dem och verkligen bryr sig om att ge dem ett lyckligt hem.

Spel och aktiviteter som din gris kommer att gilla

Här är några spel som dina grisar kommer att gilla. Även om vi ofta tänker på spel som fysiska aktiviteter, kan grisar också uppskatta vissa mentala utmaningar. De är trots allt väldigt intelligenta djur.

  • Skicklighetsträning

Människor kan se detta som ”arbete”, men grisar kommer att se det här som roligt.

Att lära dina grisar allt från grundläggande färdigheter till avancerade trick är ett utmärkt sätt att tillfredsställa inte bara din gris behov av underhållning, utan också hans behov av mental stimulans.

Vad kan du träna dina grisar till?

Du kan börja med att lära honom grundläggande färdigheter som att använda kattlådan eller att lyda kommandon som sitta eller stanna. Detta är också ett bra sätt att disciplinera din gris.

Därifrån kan du gå vidare till mer avancerade färdigheter som att skaka någons hand eller att krypa runt. Mer avancerade grisar kan också läras att gå igenom en hinderbana eller labyrint.

  • Lek med pusselleksaker
Se även  Hur man får en grislicens (Storbritannien)

Du kan hitta hundpussel i dina lokala djuraffärer. Även om dessa är designade för hundar, skulle din gris verkligen njuta av dem.

Försök hitta pussel som också innehåller dolda godsaker. Detta skulle få grisarna att vilja lösa pusslen ännu mer. Oroa dig inte, de kommer att veta att det finns godsaker gömda där. När allt kommer omkring har grisar ett fantastiskt luktsinne.

  • Leker i en barnpool

En barnpool kan vara ganska användbar om man också har en gris som husdjur. Uppblåsbar är att föredra då det ger mer grepp när dina grisar går runt eller vadar. Men om allt du har är en pool av hårdplast går det också bra. Du kan helt enkelt använda gummimattor med sugkoppar för att förhindra att dina grisar halkar och glider.

Häll tillräckligt med vatten i poolen och lämna lite leksaker och godsaker i den. Du kan välja både flytande och sjunkande leksaker och grönsaker eller frukt.

När det gäller de flytande leksakerna och godsakerna kommer dina grisar att ha kul att vada runt och fånga allt som flyter runt utan att trycka bort dem. För de sjunkande grisarna kommer dina grisar att njuta av att sticka in huvudet för en sekund och fånga en leksak eller godis åt gången.

Tänk om det blir för kallt ute för ett dopp i poolen?

Det är okej, för du kan ta med den uppblåsbara poolen inuti och förvandla den till en gnidningsbassäng för din gris!

Grisar är naturliga födosökare, så de gillar att gräva runt efter skatter och godsaker. Fyll bara poolen med slumpmässiga saker – skrynkligt papper, filtar, kuddar och släng sedan i några av hans favoritleksaker. De kommer att ha kul att springa runt och leta efter intressanta saker under.

  • Letar efter mat

Grisar bara älskar att jaga efter mat. Som tidigare nämnts älskar grisar att söka föda, och att skicka dem på en asätarejakt skulle vara det perfekta sättet att göra det.

Se även  Växer minigrisar betar?

Strö bara mat över din trädgård. Lämna en del av den öppen, men göm den andra. Du kan till exempel gömma en salladsbit under en vält hink. Du kan gömma några äpplen under några stenar, eller bitar av morötter under några buskar.

Men kommer din gris att upptäcka dem alla?

Oroa dig inte, de kommer säkert att göra det!

Vi nämnde tidigare att grisar har ett så starkt luktsinne. Det betyder att oavsett var du gömmer dessa godsaker så kommer de säkert att hitta det.

Det skulle också vara intressant att observera hur din gris beter sig på sina 2:a, 3:e och efterföljande uppdrag. Eftersom grisar också har fantastiska minnen, kommer du att upptäcka att de första platserna de tittar på är de platser där du gömde mat senast du spelade spelet med dem.

Var kreativ med spelen du kommer att göra för dina grisar. Kom ihåg att inte bara trötta ut dem fysiskt, utan att utmana dem mentalt också.

Här är några andra aktiviteter du kan göra med din husdjursgris.

Andra saker som grisar tycker om

Förutom de mentala och fysiska aktiviteterna finns det många andra saker som grisar tycker om. Att veta vad dessa saker är är avgörande för att hålla dina grisar nöjda, glada och nöjda.

Mat står naturligtvis högst upp på den här listan. Grisar bara älskar att äta!

Naturligtvis är detta inte en inbjudan att övermata dem. Övermatning leder till fetma och fetma leder till sjukdom. Kom ihåg att ju friskare din gris är, desto mer kan den njuta av det bästa livet har att erbjuda.

Minigrisar utfodras ofta med föda som redan innehåller de kompletta näringsämnen de behöver för sin ålder och vikt. Du kan dock även göra ditt eget grisfoder om du har tid och kunskap. Var noga med att konsultera din gris veterinär eftersom din veterinär vet vad din gris behöver för att hålla sig frisk,

Din gris kommer också att uppskatta en godbit, men överdriv inte. Vi vet att grisar älskar popcorn, men håll dig till den osaltade sorten. Ta det också lugnt med Cheerios. Man kan oftast ge dem bitar av äpple och morot.

Se även  Kan grisar äta bananer?

Grisar älskar också tillgivenhet. Ser du hur grisar i boxar kurrar ihop sig hela tiden? Detta beror på att de är väldigt söta djur.

Se bara till att vinna din gris förtroende innan du försöker gosa med den. Grisar blir ofta stressade om de hålls för mycket, speciellt om den som försöker göra det är någon de inte känner. De börjar gnissla, och vanligtvis inte av förtjusning.

Börja med att då och då klappa deras huvud eller ge dem lätta och tillgivna klappar på huvudet. Du kan också repa dem precis bakom örat. Du kommer att upptäcka att din husdjursgris värms upp för dig med tiden, och så småningom kommer du att upptäcka att du kan ge honom en kort kram eller en lång gnugga på magen.

Relaterade frågor

Gillar grisar att hållas fast?

Grisar gillar normalt inte att bli plockade upp eller hållna, speciellt om de inte känner dig så väl ännu. Låt grisen lära känna dig först, och med tiden lär den sig att lita på dig. När han väl vet att han kan lita på dig och att du inte menar något ont, först då kommer din gris att tillåta dig att hålla och kela honom.

Känner grisar igen sina ägare?

Grisar har fantastiska minnen och kan känna igen och komma ihåg människor, särskilt de de interagerar med hela tiden. Förutom deras minne som gör att de kan komma ihåg människor, kan de också komma ihåg ledtrådar som hjälper dem att hitta hem oavsett hur långt bort det är.

Gråter grisar?

Grisar är känslomässiga, känsliga varelser och kommer att visa dig beteende som visar hur det känns. De kan gråta riktiga tårar, en scen du inte skulle vilja se på grund av hur hjärtskärande den kan vara. På samma sätt är grisar också kända för att vara glada och kunna le.