Luktar minigrisar?

Att veta hur minigrisar luktar kan vara en avgörande faktor för om du är redo att köpa en som husdjur eller inte.

Luktar minigrisar? Minigrisar har i allmänhet ingen lukt. Stanken som vanligtvis förknippas med grisar orsakas ofta av miljön, särskilt om grisen är på en vanlig gård.

Det är förståeligt att människor är oroliga för den eventuella lukten av en minigris, eftersom de känner till en vanlig gris rykte. Den goda nyheten är att om du tar väl hand om din gris och den övergripande städningen i området den lever i, borde detta inte vara ett problem.

Dessutom inser folk inte att grisar faktiskt är mycket rena djur. Det är ofta bara deras nosparti som blir smutsigt hela tiden eftersom de gillar att sticka in det i allt. De är trots allt naturliga samlare. Därför gillar de att gräva runt, ofta lämnar de spår av smuts och klistrar löv på nospartiet.

Hur minigrisar luktar

Eftersom minigrisar numera populärt hålls som husdjur, kan andra grisägare bekräfta att de i allmänhet inte avger någon illaluktande lukt. Vissa minigrisägare hävdar till och med att deras husdjur avger en söt doft som påminner om lönnsirap. Oftare än inte bör deras lukt vara den sista av dina bekymmer.

Det är inte heller konstigt att många tycker att grisar luktar illa, eftersom de ofta syns i leran. Och för människor betyder lera smuts.

I verkligheten badar grisar i lera eftersom de inte har svettkörtlar. De behandlar bad i lera på samma sätt som man skulle ta ett dopp i poolen en varm sommardag. De gör det för att hålla sig coola.

Bristen på svettkörtlar gör åtminstone grisarna renare.

Människor börjar få en dålig lukt när de svettas och skapar en grogrund för bakterier i kroppen. Detta händer inte med en griskropp.

Grisurin är dock en helt annan historia.

Grisurin är rik på ammoniak, så lukten är mer än tillräckligt för att någon ska må illa. Den goda nyheten är att det finns ett antal rengöringsprodukter på marknaden som enkelt kan ta bort lukten från urinen. Så om du planerar att hålla dem inomhus kan du alltid förhindra att lukten av urin fastnar i ditt hem.

Se även  Hur man avvänjer smågrisar

Faktorer som bidrar till dålig grislukt

Ett antal faktorer kan bidra till förekomsten av lukter om du har en gris i ditt hem.

  • Ansamlad smuts
  • Sekret från penis på en ofixad hangris
  • Höga nivåer av ammoniak i urinen

Förhoppningsvis blir förstås inte lukten lika illa som lukten i en grisfarm. Normalt sett orsakas lukten i en grisfarm av mängden gödsel i miljön och inte av grisarna själva.

Du ska också komma ihåg att grisfarmar ofta har ett gäng grisar inklämda i en box. Det gör det svårare för grisarna att hålla sig rena, särskilt om deras boxar inte städas tillräckligt ofta.

Detta är osannolikt att hända med en minigris som hålls i huset som husdjur eftersom du har bättre kontroll över miljön.

Hur man kontrollerar lukten av gris

Få inte panik om det börjar rycka i näsan eftersom det börjar lukta en oönskad lukt. Det finns många sätt att stoppa lukten i dess spår. Allt handlar om att förbereda rätt verktyg och beväpna dig med rätt kunskap för att hantera minigrisar.

Här är några saker som bör hjälpa dig att hantera situationen:

  • Träna din gris väl.

Liksom hundar och katter kan grisar också tränas att använda en kattlåda. De kan till och med vara lättare att träna med tanke på att de är mycket smartare. De är bland de mest intelligenta djuren på jorden och tycker om mental aktivitet.

Det är därför det är bäst att börja potträna så tidigt som möjligt så att du kan åtgärda ett problem innan det blir till besvär. Regelbunden rengöring av kattlådan är mycket bättre än att behöva rengöra slumpmässiga platser i huset.

Se även  Grisfakta: luktsinne

Tänk på att grisar tenderar att äta vanlig kattsand, så satsa på speciell tallströ istället. Du kanske också vill sprida tallströet över ett stort område, som till exempel en uppblåsbar barnpool, eftersom din gris förväntas bli större och större trots att den är ”miniatyr”.

  • Använd rätt kosttillskott.

Det finns flera tillskott du kan lägga till din gris foder för att minska den starka lukten av svinurin. Sarsapon, en förening som kommer från yucca-växten, är en vanlig ingrediens i dessa kosttillskott.

Även om det fortfarande kommer att finnas en svag lukt, kommer den inte att vara lika stark som den vanliga svinurinstanken när dessa kosttillskott väl börjar. Detta borde göra det lättare för dig att städa upp ditt husdjurs kattlåda.

Du kan också överväga att lägga till denna ingrediens när du gör ditt husdjurs mat. Rådgör med din veterinär och be om rekommendationer om hur du ska ge ditt husdjur en balanserad kost samtidigt som du minimerar de fula lukter som kommer från hans urin.

  • Låt din gris kastreras eller kastreras.

När en minigris når sin andra månad blir den könsmogen. Detta introducerar många förändringar, inte bara i deras kropp, utan också i deras beteende.

Hangrisar skulle börja stinka och de skulle bli väldigt aggressiva. Deras penis skulle också lämna lite flytningar överallt, något som också skulle lämna en dålig lukt.

Att kastrera en hangris hjälper inte bara att bli av med den dåliga lukten, det skulle också hjälpa till att lugna ner grisen.

När det gäller honorna skulle de vanligtvis gå i brunst var tredje vecka. Under denna tid kissar de oftare än vanligt och gör det överallt, ibland glömmer de bort sin potträning.

Att sterilisera en hongris skulle hjälpa den att bete sig bättre efter att ha blivit pottränad till ett T.

  • Rengör allt regelbundet.
Se även  Har alla grisar betar?

Vi understryker än en gång att det oftast inte är grisen som luktar, utan platsen där den hålls. Särskilt om du inte bor på en gård vill du inte att ditt hus ska förvandlas till en svinstia.

Rengör din gris bostad regelbundet så att ingen smuts blir kvar. Oftare än inte är det den ansamlade smutsen som orsakar lukten.

Du bör också komma ihåg att mer än lukten, en ren miljö håller din gris friskare. Detta minimerar risken för att din gris blir sjuk. Det hjälper också till att eliminera risken för att parasiter eller skadedjur förföljer din husdjursgris.

Det är också bäst att fråga din veterinär vilka rengöringsprodukter som är bäst för ditt hem. Nöj dig inte bara med rengöringsprodukter som används av hund- och kattägare – de hanterar inte riktigt den starka lukten av ammoniak i svinurin.

Det finns speciella rengöringsprodukter speciellt avsedda för smuts med hög ammoniakhalt. Använd den istället.

Relaterade frågor

Är minigrisar bra husdjur?

Minigrisar kan vara bra husdjur då de i allmänhet är sociala varelser som är lätta att träna. De håller sig till en rutin och är mycket intelligenta. Du kan också lära dem några coola knep för att underhålla dig och dina gäster.

Finns det grisar som håller sig små?

Ingen gris kan hålla sig så liten som andra husdjur som katter eller små hundar. Även tekopp eller miniatyrgrisar kan växa upp till 300 pounds av det 3: e eller 4: e året. De kallas bara så för att de jämfört med vanliga grisar är betydligt mindre.

Vad äter minigrisar?

Minigrisar kan äta rester så länge de inte innehåller något som kan vara giftigt för grisar. Det finns även smågrispellets som du kan köpa online eller i en lokal foderbutik.