När tappar Holland Lops öron?

Holland Lop är en populär kaninras känd för sina hängande öron. Dessa kaniner föds inte med hängande öron. Så de börjar minska när kaninerna blir äldre.

I de flesta fall börjar Holland Lop-kaninernas öron hänga när de är någonstans mellan 10 och 12 veckor gamla. Det kan dock inträffa tidigt och sent beroende på ett antal faktorer.

Den här artikeln fokuserar på när denna ras av kanin brukar tappa öron, vad som orsakar dem och annan relaterad information.

När brukar Holland Lop Rabbits öron falla

Att veta när din Holland Lop-kanin tappar öron är viktigt. Detta beror på att det hjälper dig att veta om det växer friskt.

Nyfödda Holland Lop-kaniner har inte hängande öron. Så bli inte orolig om dina befintliga husdjur har fått barn.

Medan öronen vanligtvis hänger runt 10 eller 12 veckor gamla, kan det till och med börja hänga så tidigt som 4 veckor gammalt. Som sagt, det kan ta mycket längre tid för din Holland Lop-kanins öron att tappa. Ibland kan det ta 16 månader eller mer.

Det är inget att oroa sig för, som förklaras senare i den här artikeln.

Vad du behöver veta om hur mycket öronen på dessa kaniner faller

Saken att notera om öronfallet är att det inte alltid är en drastisk förändring. Ibland kan öronen falla i de åldrar som nämnts ovan, men inte helt.

Om öronen faller hela vägen ner kan din kanin kanske inte kontrollera öronens rörelse. Det kan ta mycket längre tid innan det händer.

Därför kan du förvänta dig att öronen börjar sjunka avsevärt när din kanin är sex månader gammal.

Den kommer dock att fortsätta att sjunka i små steg tills den är ungefär ett år gammal.

Se även  Kan kaniner se i mörkret?

Din kanins öron när han är ett år kommer med största sannolikhet att vara det för resten av hans liv. Som sagt, eftersom vissa kaniner har snabbare utveckling, kan denna tidslinje vara betydligt kortare.

Vad den här diskussionen indikerar är att det inte finns någon bestämd tidpunkt när en kanin med slingor blir år. Det kan variera beroende på faktorer som genetik, kroppsstruktur och så vidare.

Faktorer som orsakar och påverkar hastigheten med vilken Holland Lop Rabbits öron tappar

Din Holland Lop-kanin har brosk på toppen av huvudet. Detta brosk bildar öronen. Hela detta område på din kanins huvud är känt som kronan.

Öronvagnen, termen som används för att beskriva öronens utseende, beror på kronan. Det kan påverka kaninens öron baserat på dess form, storlek och tillväxthastighet.

Hur kronan påverkar dina örondroppar för Holland Lop-kaniner

Kronan växer bred framifrån och bak och från sida till sida. Din kanins öron kommer inte att börja sjunka förrän kronan har nått rätt delar för att tillåta det.

Vid den tidpunkten kan ditt husdjur tappa öronkontrollen.

Kaniner med mindre och smalare kronor kommer att ha mindre hängande öron. Om det är för litet, kanske deras öron aldrig hänger helt. Det är inget att oroa sig för.

Om hans syskon eller föräldrar har hängande öron, kontakta din veterinär för mer information.

Förutom form och storlek kan kronligamenten, musklerna och brosket påverka örondroppen. De kan förhindra att kaninen helt tappar hörselkontrollen.

Kronan kan fortsätta växa även efter att din kanin är vuxen

Din kanins öron kommer att sitta kvar så länge som kronan fortsätter att växa. Så du kan överväga att mäta det för att se om det fortfarande växer, men oroa dig inte för det.

Se även  10 träslag som är giftiga för kaniner

En kanins krona kan fortfarande växa när de är cirka 2 till 3 år gamla. Tillväxten efter ett års ålder kommer dock att vara försumbar.

Hur genetik kan påverka hastigheten och tiden det tar för dina kaniner att tappa öronen

Genetik påverkar öronen på Holland Lop-kaniner eftersom föräldrarna kan ha en stor eller liten krona.

Därför kommer din kanins krona sannolikt att ha samma form och storlek som sina föräldrars kronor.

I vissa fall kan du ta hand om andra generationens kaniner, det vill säga barnen till dina befintliga husdjur.

Du kan använda tiden det tog för föräldrarnas öron att tappa som en referens för sina barn.

I vissa fall kanske du inte har kontakt med eller träffar din kanins föräldrar. Vänligen ta hänsyn till de perioder som nämns ovan.

Genetik kan variera graden av örondropp

Genetik är en av de mest kritiska faktorerna som avgör graden av misslyckande. Detta beror på att hängande öron är en polygen egenskap. Således påverkas den av två eller flera gener.

Som ett resultat kan en Holland Lop inte ha helt hängande öron om den inte har rätt gener. Detta kan till och med förekomma hos renrasiga Holland Lop-kaniner.

Å andra sidan kan en kanin vara snett även om en av föräldrarna är snett. I så fall måste föräldern som inte är en holländsk dvärg ha fört vidare Lop-genen.

Hur tillväxthastigheter kan påverka den tid det tar för dina kaniner att tappa öron

Vissa kaniner kan växa snabbare än andra. Vissa unga kaniner har en tillväxtspurt där kronans proportioner förändras dramatiskt.

Öronen på Holland Lop-kaninerna kan falla avsevärt vid den tiden.

Se även  Kaniner vs marsvin: Hur de jämförs som husdjur

Men de smala kronstrukturerna hos vissa kaniner får inte öronen att tappa. Detta kan hända även när kaninen har nått sin tillväxtspurt.

Saker att tänka på om din Holland Lop Rabbits öron

Alla kaniner behöver periodisk öronrengöring. Det säkerställer att deras öron är friska och har en minimal risk för infektion.

Rengöring kan dock vara viktigare för kaniner med snedöra.

Öronvax ansamlas i hörselgångens veck. Så låt din veterinär kontrollera ditt husdjur och utföra alla nödvändiga rengöringsprocedurer.

Försök att undvika att städa själv. Du kan skada din kanin i processen.

Påverkar hängande öron din Holland Lop-kanin?

I de flesta fall kommer hängande öron inte att påverka Holland Lop-kaniner. Den enda viktiga punkten är att de inte kan röra sig eller kontrollera sina öron.

Många kaniner höjer öronen för att fånga hot. Detta beror på att det hjälper dem att höra tydligare. Holland Lops kommer dock inte att kunna göra detta.

Som sagt, den oförmågan påverkar inte deras hörsel särskilt mycket.

Om du låter din Holland Lop-kanin leka ute på din bakgård, håll ett öga på ditt husdjur.

På så sätt kan du se om det finns ett hot i närheten. Som bytesdjur är kaniner alltid i fara från rovdjur. Din närvaro kommer också att fungera som ett avskräckande medel för rovdjur.

De sista orden

Medan öronen på de flesta kaniner med sned öron hänger ner, kanske vissa kaniner inte faller hela vägen ner. Därför kan din kanin fortfarande kunna kontrollera sina öron istället för flygplansöron (hängande).

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Ska min kanins öron vara varma?
  • Är franska hängande kaniner bra husdjur?
  • Kan kaniner lämnas ifred?
  • Hur många ben har en kanin?