Ska man lägga något i en fågellåda? (SVAR!)

Om du läser det här, undrar du förmodligen om din fågelholk räcker utan ytterligare tillägg. Jag tänkte likadant också. Och så jag gick för att göra lite forskning baserat på åsikten från några experter och kom fram till det här svaret:

Du behöver inte sätta något i en fågelholk. Eventuellt bomaterial som placeras i en holk används inte av fåglar; de kan till och med ta bort det. Däremot kan du välja att placera andra saker i fågelholken, som en grund och en fågelholkkamera för att se till att fåglarna växer upp bra i fågelholken.

Trots detta finns det några ytterligare föremål du kan lägga till för att förbättra din fågelskådningsupplevelse från din holk. Läs vidare för att ta reda på varför fåglar avvisar häckningsmaterial PLUS några idéer om vilka andra föremål som ska inkluderas i din fågelholk!

Varför holkmaterial inte rekommenderas att placera i en holk

Först måste du förstå att våra fjäderbeklädda vänner, fåglar, är extremt kräsna djur som är väldigt kräsna med sin kull. Som en analogi, anta att om någon skulle göra inredningen av ditt hem åt dig och det inte alls faller dig i smaken. Detsamma gäller fåglar!

Fåglar av olika arter har olika toleransnivåer för inredning och layout av sina hem. De är också kräsna med hur de vill att deras material ska vävas in i ett bo.

Exempel på bomaterial som fåglar använder är gräs, kvistar, nedfallna fjädrar, metalltrådar, mossor och lera. Eftersom olika fåglar har olika preferenser för dessa fåglar, kan de till och med ta bort en del av bomaterialet du placerar i din holk, vilket gör dina ansträngningar helt förgäves.

Om du inte är försiktig med föremålen du placerar i holken, kan du till och med oavsiktligt lägga till några giftiga material. Därför är det klokt att inte göra allt häckningsarbete för fåglarna och låta dem bygga sina egna hus.

Se även  Hur påverkar regn fågelskådning? [ANSWERED! + Advice]

Ytterligare fågelhusidéer

Med all denna övertygelse om att holkar inte ska fyllas med någonting, och speciellt bomaterial, tänker du förmodligen, ”blir det inte för tomt och obekvämt?”

Tja, sanningen är att du behöver utbildas om vilken typ av ytterligare material som kan läggas till holken för att förbättra den, eftersom olika fåglar har olika materialpreferenser. Med det sagt, här är några ytterligare föremål som du kanske vill överväga att inkludera i en fågelholk:

1) Stiftelse

Istället för att bygga hela boet åt fågeln i holken kan du helt enkelt resa en grund. Eftersom du inte vill lägga till något giftigt som kan skada fågeln, ska jag bara gå igenom de föremål som kommer från naturligt och efterlikna de naturliga fågelbon där ute.

Inga syntetiska föremål omfattas eftersom jag personligen inte rekommenderar dem eftersom du inte vet vilken skada det kan göra på fåglarna.

I allmänhet är de naturliga föremålen som ska inkluderas små torra kvistar, bark, träflis och löv. En mycket viktig sak att notera när du väljer dessa föremål för att lägga basen på din holk är detta: se till att föremålen du väljer är torra och inte fuktiga.

Du kanske aldrig vet om kvistarna eller grenarna du plockade upp kryllar av bakterier/svampar/kvalster som kan orsaka sjukdomar hos fåglarna.

Med det sagt, låt oss nu gå igenom de olika grunderna som kommer att behöva matchas till några vanliga voljärfåglar. Här är en tabell för att enkelt sammanfatta det för dig:

Fågel Rekommenderad Foundation
Robins 1-tums tjocka torra och döda löv
Bröst 1-tums tjocka mjuka och torra blad
Sparv 1-tums tjockt torkat gräs och halm
Uggla 2 – 3 tum sågspån av furu, bok eller ek och träflis
Hackspett 2 – 3 tum sågspån av furu, bok eller ek och träflis

Av tabellen ovan kan vi se att olika fåglar har olika preferenser på grund av sin storlek och kräsenhet. Som sådan måste vi vara försiktiga med hur mycket grund vi lägger till våra holkar. Om du är osäker på vad och hur mycket du ska lägga till, lägg inte till foundation. Det är inte nödvändigt, men kan vara fördelaktigt för att locka till sig fåglarna.

Se även  Stöter fåglar någonsin på varandra? (SVAR!)

2) Bird Box-kamera för övervakning

Green Feathers Wildlife Wi-Fi Bird Box Full HD 1080p kamera (andra generationen) med IR (nattseende)

Om du verkligen vill lägga något i holken, överväg att installera en holkkamera för att övervaka hur du bor i holken. Jag skulle rekommendera detta till de som är nyfikna på att se och spåra framstegen för fågelfamiljen som bor i din holk.

En fågelholkkamera kan installeras på undersidan av fågelholktaket och kopplas till en strömkälla.

I vissa fågelhuskameror har de funktioner som gör att du kan se liveflödet från din telefon! Det betyder att du kan åka fågelskådning hemifrån! Hur coolt är inte det?

Om det är din gränd, här är en artikel om vilka alternativ som finns för fågelholkkameror som du kan köpa och installera i din fågelholk.

Slutgiltiga tankar

Nu när du vet att det inte finns något behov av att placera något i en fågelholk eftersom deras organiska och naturliga miljö gillar det så mycket, och vi strävar efter att replikera samma upplevelse för fåglarna.

Om du vill förbättra deras upplevelse och eventuellt locka fler fåglar, sätt in en foundation eller en fågelholkkamera och inget mer. Det är alla människor, och jag hoppas att du har gillat att läsa den här artikeln och lärt dig något om vad du ska ha i din fågelholk. Tack för att du läste och glad fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hej, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!
Se även  Varför flyger fåglar vid solnedgången? (Överraskande SVAR! + Vanliga frågor)

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!