Ska man skaffa en kattunge i julklapp?

En kattunge till jul? Det står på ditt barns jullista och hon har pratat om det oavbrutet. Här är vad du behöver veta innan du uppfyller hennes önskan. Eller tillfredsställ din egen önskan om en söt lurvig följeslagare.

Utan tvekan blir kattungar en integrerad del av en familj. De hjälper till att lära ett barn om ansvar och ger en otrolig mängd värme och sällskap.

Så vad är det bästa sättet att ta med ett husdjur till familjen eller få ett i present?

Förberedelsetiden är för katten går med i familjen, särskilt under semestern. Eftersom katter tenderar att vara mer reserverade när de går med i ett hushåll och den hektiska semesterperioden inte är normen, måste du göra lite läxor.

Läs också: Den kompletta guiden till flaskmatning av kattungar

Dela min nya bok,”Konsten att uppfostra en kattunge”, med ditt barn som förberedelse för den nya ankomsten. ”Konsten att uppfostra en kattunge” tar dig genom utvecklingen av kattungar på veckobasis och betonar vikten av socialisering, näring och att behålla en god hälsa.

Socialisering är nyckeln till en framgångsrik adoption, oavsett om det är ett härbärge eller en renrasig katt.

Om du letar efter en stamtavla katt, här är all information du behöver för att hitta en ansvarsfull uppfödare.

Med fokus på den snällare och skonsammare aspekten av integrativ vård, utforskar boken val baserade på kattungens livsstil. Till exempel beror antalet och frekvensen av vaccinationer på den livsstilen – inomhus kontra utomhus och sannolikheten för exponering – snarare än att bestäms utantill. Vikten av kvalitetsnäring diskuteras också tillsammans med hälsoutmaningar som kan uppstå.

Se även  150 fantastiska irländska kattnamn för din söta katt

Alltför ofta reagerar husdjur som köps på impuls olämpligt på stressen i den nya miljön och kan skiljas åt. Vissa härbärgen pausar adoptioner för att undvika den möjligheten.

Som förberedelse kommer du sannolikt att behöva fylla i en ansökan och bli förhandsgodkänd. Överväg att vara volontär om du inte har någon erfarenhet av katter.

Kattungar

Alla kattungar har olika personligheter, läggningar och bakgrunder.

Innan du adopterar, besök härbärget för att lära dig om katternas olika personligheter där och diskutera vilka som kan passa din familj. Försök ta reda på något om kattens bakgrund. En blyg katt som är van vid en lugn livsstil kanske inte passar in i ett hektiskt hushåll. Ännu bättre, hitta en katt som är mer utåtriktad. Ett förbundet par kan vara en bra idé för två barn eller om katterna är ensamma hela dagen. (Tänk på att det kan bli färre kattungar när vintern sätter in.)

Läs också: 10 frågor att ställa innan du adopterar en ny katt

Gör inte misstaget att plocka upp kattungen precis som du förväntar dig ett hus fullt av sällskap och med dekorationer som kan sväljas eller skadas. Spänningen bidrar inte till en fredlig integration i hushållet.

Diskutera det korrekta sättet att klappa och plocka upp katten. Det är aldrig för tidigt att lära sig om kattens kroppsspråk: vad det betyder när öronen är tillbaka, när ögonen vidgas, svansen börjar vifta. Bitande och repor orsakas alltför ofta av ett barns impulsiva beteende som inte har lärt sig att närma sig ett djur på rätt sätt. Försäkra ditt barn om att det är okej om hon bara sitter nära katten istället för att bäras runt, särskilt i början.

Se även  10 anledningar till varför katter slår sina läppar

Läs också: Hur introducerar man en ny kattunge för en äldre katt?

På tal om hälsa, gör några testbesök med vänner som har katter för att se till att ditt barn inte är allergiskt mot katter – allergier är en vanlig orsak till att ge upp. Få några veterinärrekommendationer innan en nödsituation uppstår; överväg att boka tid kort efter ankomsten för att fastställa en baslinje för vård, inklusive spay eller kastrering (om det inte redan gjorts) och eventuella uppföljande vaccinationer.

söt kattunge

Adekvat socialisering i tidig ålder är avgörande för en glad, välanpassad katt som är en fröjd att leva med.

Gå och shoppa din katt nu. Det här är den roliga delen! Köp en bekväm säng, bärsele, skrapstolpar (fler än en!), krage, kattlåda och strö, koppel och sele om du planerar att ta henne ut, leksaker – allt du behöver för att få din nya familjemedlem att känna sig välkommen. känna.

Läs också: Den kompletta matningsguiden från kattungar till äldre

När du väl har valt den lyckliga katten är det dags att komma hem. Se till att förbereda en lugn plats – ett sovrum eller ett extra badrum – där hon gradvis kan vänja sig vid sitt nya hem. Du kanske vill använda ett Feliway-plugin eller blommedel för att minska stress, och planerar att låta en radio spela till lugnande musik.

Kanske kommer all denna planering att ta bort ”gåvan” eller ”överraskning” aspekten av att adoptera en katt. Men härbärgen och gatorna är fulla av oönskade själar. Husdjur är levande, andande varelser som kräver ett långsiktigt engagemang för deras vård. Med rätt förberedelser kommer att lägga till en ny katt till din familj göra det till den bästa semestern någonsin.

Se även  Varför tigger min katt om mat?

Läs också: De 71 bästa presenterna till kattälskare