Tycker kaniner om att prata med dig? (Och hur de reagerar)

Kaniner är så söta och bedårande att det är svårt att hålla sig stilla när vi ser en. Det ligger i människans natur att prata med våra djur för att förmedla våra önskemål, behov och stora kärlek till våra djur. Men gillar kaniner att prata med dig?

Kaniner är väldigt sociala djur och tycker om att prata med dig. Kaniner förknippar kärlek och skydd med ljudet av sin ägares röst och binder sig snabbt till sina skötare. Även om kaniner inte kan tala som människor använder de kroppsspråk och morrar för att förmedla kärlek till sina ägare

Om du funderar på att skaffa en husdjurskanin till din familj är det viktigt att överväga hur du kan knyta an till din kanin. Att prata med din kanin i en lugn, lugnande ton är det bästa sättet att bilda varaktiga band av kärlek och vänskap med ditt husdjur. Så låt oss utforska ytterligare hur du pratar med din kanin och ta reda på hur de pratar med dig också.

Reagerar kaniner på din röst när du pratar?

Kaniner verkar i allmänhet inte göra så mycket förutom att äta och se söta ut. Men om du är mycket uppmärksam på din kanin kommer du att lära dig att det händer mycket mer i hans fluffiga huvud.

Kaniner reagerar på sina ägares röster. Kaniner lär sig att känna igen sin ägares röst med tiden och kan till och med läras att svara på enkla kommandon om de är rätt tränade. Medan en kanins svar kan vara subtilt, använder de vokalisering, kroppsspråk och dunkande för att svara på röstkommandon.

I det vilda är kaniner alltid på alerten. Detta beror på att de är bytesdjur och måste alltid vara redo att fly från ett rovdjur som vill äta dem.

Kaniner kommunicerar med varandra genom:

 • Volkaliseringar
 • Kroppsspråk
 • Handlingar, som att slå i marken med ett bakben.

Kaniner lever i familjegrupper och är väldigt sociala. De ser också upp för varandra och kommer att varna resten av kaninerna för varje upplevd fara. Hus- eller husdjurskaniner behåller dessa färdigheter, men deras familjestruktur är helt annorlunda än deras vilda kusiner.

Kaniner som husdjur har ett starkt behov av att knyta an och utveckla en familj eller ett samhälle.

När du väl köpt en kanin blir du dess familj. Det kan ta lite tid att utvecklas en stark koppling med din kanin. Men ett nära band är värt det eftersom din kanin blir gladare, friskare och du kommer att få en hängiven vän.

Se även  10 sparande tips för kaninvård

Med tålamod och uthållighet kommer du att upptäcka att din kanin kommer att lära sig att känna igen din röst. Han kommer också att känna igen hur du luktar och hur du ser ut. Efter lite tid och lite träning kommer din kanin till dig när du säger dess namn.

Hur pratar du med din kanin?

det är viktigt att alltid prata med din kanin i en mjuk och lugn ton. Kaniner har mycket känslig hörsel och känner snabbt aggression och spänning med sina ägare. Som ett resultat kan kaniner ofta bli rädda när de pratas med en hög eller hes ton.

Börja prata med din kanin på ett lugnt och omtänksamt sätt från det ögonblick du tar hem honom. Han kommer att lära sig att du pratar med honom och upptäcka genom upprepning att de ljud du gör har en speciell betydelse.

När du pratar med din kanin, använd hans namn. På så sätt känner han igen att du kallar dem så. Du kommer så småningom att kunna ropa hans namn och få dem att komma till dig. Prata med din kanin precis som du skulle göra med alla andra husdjur.

När du matar din kanin kan du säga saker som:

 • “(din kanins namn), är du hungrig? Här är din mat”
 • “(din kanins namn) skulle du vilja ha en godbit? Här är en morot.” Använd ordet för den typ av mat du tillhandahåller. Detta kommer att lära din kanin vad olika saker kallas.

Berätta också för honom att det är dags för sängen när du binder honom för natten. Eller använd ordet ”lek” när du erbjuder leksaker och har roligt eller andra fritidsaktiviteter. Prata med honom som om du pratade med ett litet barn som bara lär sig.

Se även  Ska min kanins öron vara varma?

Din kanin kommer inte att prata med dig, åtminstone inte på mänskligt språk, men var säker, han lär sig att det du säger betyder något.

Varför gillar kaniner att prata med dem?

Kaniner älskar att prata med dem på grund av deras medfödda sociala natur och deras intensiva underliggande behov av att känna sig trygga. När kaniner börjar lita på ljudet av sin skötares röst, associerar de ofta denna röst med kärlek och skydd och binder sig snabbt till sina ägare.

Kaniner gillar att ha vänner och familj. Genom att prata med din kanin bekräftar du att den är speciell och en del av ditt liv.

Att prata med din kanin är ett av de bästa och enklaste sätten att knyta an till din nya följeslagare. Detta fungerar på en psykologisk nivå för er båda. När din kanin blir bekant med ljudet av din röst kommer han att associera dig med den kärlek och det skydd du ger honom.

Din kanin kommer också att prata med dig

Kaniner kommunicerar På många olika sätt. Kaniner gör sitt bästa för att träna sina människor att förstå vad de säger. Kommunikation kräver att båda parter är aktiva deltagare.

Om du vill att din kanin ska svara dig och förstå, måste du inse att han vill detsamma från dig. Du måste vara uppmärksam och göra ditt bästa för att visa din kanin att du också förstår hans behov.

Kaniner ”talar” främst genom kroppsspråk, men gör också vokaliseringar för att kommunicera. Att förstå en del av detta språk hjälper dig att ansluta på en djupare nivå.

Här är några vanliga saker som kaniner ”säger” som människor har lärt sig att tolka genom observation:

 • Öron. Om en kanins öron är upprätt, är han intresserad av något. Dessa kaniner kanske lyssnar och försöker avgöra om det de uppfattar är ett hot mot dem.
 • Bangar. Om din kanin dunkar i golvet är det för att få din uppmärksamhet. Kaniner gör vanligtvis detta för att varna dig för att de känner fara. Något skrämmer dem.
 • Ligg rakt. Detta kan ha ett antal betydelser, så att uppmärksamma omständigheterna hjälper dig att avgöra innebörden. Om din kanin springer till dig och sedan lägger sig platt vid dina fötter, vill den förmodligen bli klappad eller ansad av dig. Din kanin kanske också säger till dig att han är hungrig.
 • Hoppa och sväng Detta är ett tecken på att din kanin är glad och vill leka. Han bokstavligen hoppar av glädje.
 • Tillbaka Vändande/täckande ögon med öron. Du är i knipa. Du gjorde något som din kanin är väldigt arg över, och du måste göra det bättre. Kaniner är kända för att hysa agg, så det rekommenderas att du försöker göra allt rätt med din kanin.
 • Rör näsor. Kaniner rör ofta sina näsor för att säga att de är ledsna. De kommer att göra detta med andra kaniner, människor och andra husdjur.
 • Att ladda upp. Tja, det här är något som kaniner har i ärmarna som ingen någonsin är beredd på. Inte hunden, inte katten och inte människan. Ingen förväntar sig att den söta kaninen ska komma springande mot dem i ljusets hastighet och låtsas att den är på väg att attackera.
Se även  Varför kaniner nyser och när man ska oroa sig

Om din kanin attackerar en person eller ett annat djur, säger han: ”Gå ut! Gå bort! Du är på mitt territorium.”

Kaniner kommer också att använda olika ljud för att berätta saker för dig. Om din kanin morrar åt dig, irriterar du honom. Om din kanin gnäller kan han vara rädd för något. Kaniner spinner också för att visa att de är glada och nöjda.

Kaniner älskar vokal interaktion

Känn dig inte obekväm när du pratar med din kanin. Kaniner behöver interaktion för att knyta an till dig. Din kanin lär sig olika ord och fraser och lär dig sitt eget språk. Arbeta med din kanin dagligen och så mycket du kan, du kommer att bli förvånad över hur mycket ni båda kommer att lära er.