Tycker katter om klockor på halsbandet?

Katt med klocka - Bild

Många av oss kattägare väljer att inte halsbanda våra katter. Och det finns flera anledningar till varför katter och deras ägare är lyckligare utan halsband. För det första är katter – oavsett om de hålls uteslutande inomhus eller tillåtna utomhus – i allmänhet säkrare när de inte bär halsband.

Halsband kan utan tvekan vara söta, men om det inte är ett säkerhetsinspirerat utbrytarhalsband, utgör det en allvarlig risk för din katt. En annan sak som kattägare ofta undrar över är om katter gillar klockor på halsbandet. Spoilervarning: de flesta katter älskar det inte med en brinnande passion. Det här är varför…

Innan vi kan ta reda på huruvida katter gillar ringklockor på sina ringare eller inte, måste vi fråga oss själva vad är de få rimliga syftena med att placera en klocka på en katts halsband.

Att hänga en klocka på en kattunges halsband kan hjälpa dig att hitta den lättare.

Kattunge med en klocka på kragen

Att hänga en klocka på en kattunges halsband kan göra det lättare att hitta den i huset.

Kattungar är bedårande, det råder ingen tvekan om det. Men kattungar kan också vara väldigt stygga. Att hänga en klocka på en kattunges halsband kan göra det lättare att hitta den i huset. Detta håller dem säkra under fötterna, vilket många kattungar gör instinktivt utan att veta hur osäkert detta är.

Att av misstag snubbla över en kattunge kan orsaka allvarliga skador på både dig och den lilla kattungen, så att montera ett utbrytande kattungehalsband med en klocka på kan förhindra olyckor. Detta gäller särskilt när kattungar placerar sig på farliga eller mörka platser och inte kan hitta ut. Ljudet av klockan på deras krage kan hjälpa till att få dem upptäckt innan det är för sent.

Se även  Har katter känslor för sina ägare?

Att placera en klocka på en katts halsband kan hjälpa till att skydda vilda djur.

Katt med en klocka på halsbandet

Den säkraste platsen för en katt är i hemmet, och detta är inte bara för deras säkerhet, utan också för säkerheten för vilda djur.

Den säkraste platsen för en katt är i hemmet, och detta är inte bara för deras säkerhet, utan också för säkerheten för vilda djur. Katter är rovdjur genomgående. Och detta faktum kan inte förnekas. Välmatade katter har fortfarande lust att jaga när de får chansen. Om du tillåter din katt att gå ut, överväg att placera ett utbrytarhalsband med en klocka på för att minska risken för jakt.

Det är mycket svårare att smyga sig på ditt byte när du hör en klocka ringa runt halsen varje gång du rör dig. Och djurlivet kommer att tacka dig för att du inte släppte lös en dödlig mördare på dem. Eftersom huskatter ofta dödar för sport och inte för att konsumera sitt byte.

Enligt Animal Wellness Magazine: ”klockor på halsband verkar minska mängden fångade byten med ungefär hälften, vilket kan räcka för att de inte längre ska utgöra ett hot mot ekosystemen.

Om din katt är en som ger dig döda djur, bör du seriöst överväga att sätta en klocka på halsbandet så snart som möjligt. Eller ännu bättre, håll dem uteslutande inomhus och förse dem med massor av berikning för att hålla deras sinnen skarpa och stimulerade.

Om du undrar om katter gillar klockor på halsbandet, tänk bara på hur du skulle känna om du hade en fastspänd runt halsen.

Tycker katter om klockor på halsbandet?

Om din katt är en som ger dig döda djur, bör du seriöst överväga att sätta en klocka på halsbandet så snart som möjligt.

Din katt har otroliga sinnen, det går inte att förneka det. Föreställ dig nu att ditt bästa sinne är din hörsel. Tänk dig nu om din hörsel var tre gånger bättre än den är nu. Om så vore fallet kunde de minsta ljuden på nära håll ibland kännas öronbedövande.

Se även  Hur väljer katter sin favoritperson?

Så nu när du vet detta, borde det berätta hur mycket din katt hatar tanken på en irriterande klocka lindad runt hans fluffiga hals.

Innan du sätter en klocka på din katts halsband, överväg deras temperament.

Vacker katt med klocka på halsbandet

Medan vissa katter är avslappnade och inte har något emot det, finns det katter som skulle uppleva mycket ångest om du fäster en klocka på halsbandet.

Katter är naturligt känsliga varelser. Och eftersom katter är individer av naturen är vissa katter känsligare än andra. Medan vissa katter är avslappnade och inte har något emot det, finns det katter som skulle uppleva mycket ångest om du fäster en klocka på halsbandet. Det är alltid bäst att använda sunt förnuft, och det är bara du som känner din katt bäst.

Kom ihåg att chipping är mycket effektivare än någon krage någonsin skulle kunna vara.

Katt med halsband och tagg

Varje katt som förs till ett skydd/räddnings- eller veterinärklinik skannas efter ett mikrochip.

Om du av någon anledning förlorar din älskade katt, ökar chansen att du återförenas med din katt exponentiellt om din katt är mikrochippad. När det värsta scenariot inträffar är det mest sannolikt att du återförenas med en förlorad katt. Varje katt som förs till ett skydd/räddnings- eller veterinärklinik skannas efter ett mikrochip.

Och om du adopterar en katt kommer den komplett med alla nödvändiga vaccinationer, sterilisering/kastrering och, du gissade rätt: mikrochip! (En annan anledning till att rädda en katt är en bra sak att göra.)

Många människor som har katter kommer att förse dem med ett halsband med en ID-bricka på, men om halsbandet glider av och de inte är ordentligt chippade är det osannolikt att de kommer att återförenas med sin familj som saknar dem mycket. Glöm att använda halsband på din katt och överväg allvarligt att mikrochippa dina katter (om de inte redan har gjort det).

Se även  10 viktiga frågor att ställa innan man adopterar en ny katt

Nu när du har lärt dig mer om katter och deras förakt för halsband, läs nästa artikel här på Cats.com för att ta reda på om katter gillar musik. Svaret kan överraska dig!