Vad är den förväntade livslängden för en gris?

Grisar har blivit populära husdjur genom åren och det är naturligt att vara nyfiken på deras egenskaper och grundläggande fakta. Jag har också dragits till deras charm och har gjort min egen forskning om en gris liv! Låt mig dela min kunskap om dem med dig.

Vad är den förväntade livslängden för en gris? Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris kan vara upp till 15 eller 20 år. Den är väldigt lång jämfört med vilda grisar som man vet lever bara 4 och 8 år. Beroende på deras ras kan livslängden variera.

Vissa raser kan födas med komplikationer och speciella medicinska behov på grund av hur de föds upp och fötts upp. ”Teacup” eller ”Micro” raser är populära för sitt utseende, men de är också kända för att ha kort livslängd på grund av hälsoproblem.

Därför uppmuntras adoption mer än shopping för att stoppa illegala uppfödare.

En faktor som gör att de lever längre än normalt är hur väl de vårdas. Husdjursgrisar är alltid väl utfodrade och deras behov tillgodosedda, vilket säkerställer en hälsosam livsstil.

Deras miljö kan också i hög grad påverka deras liv.

Grisar tål ibland extrem värme eller extrem kyla. De är benägna att få värmeslag och lunginflammation om de inte kontrolleras. Andra sjukdomar kan också påverka dem. Det finns rapporter om grisdöd på grund av extrema väderförhållanden.
Fetma är dock känt för att vara det vanligaste hälsoproblemet hos husdjursgrisar. Det kan orsaka många hälsoproblem, varför det är viktigt att ge dem en välbalanserad kost.

Det finns också fall där en gris som föds upp ensam kan bli ensam eller deprimerad till den grad att han svälter ihjäl sig.

För sådana här fall kan det vara bäst att ge din gris en följeslagare för att hålla dem lyckliga i livet.

För att säkerställa ett hälsosamt och långt liv för en gris finns det faktorer att ta hänsyn till. Att ta hand om grisar kommer att spela en stor roll för deras förväntade livslängd.

EN GRIS VÅRD OCH MÖTA DERAS BEHOV

Rätt näring och rätt näring

Med rätt näring, en gris kan leva 15 år till 20 år som nämnts ovan.

Mat är avgörande för varje levande varelse. Det är dock viktigt att du vet att grisar är allätare. De äter kött som vi. Dock, du får INTE mata kött till en gris.

Se även  10 sätt att ta hand om en mikrogris

Varför?

Att mata kött till en gris är strängt förbjudet, eftersom det är ett enkelt sätt att få dem att smittas av en sjukdom genom köttet.

Virusutbrott inträffade över hela världen eftersom grisar åt kött och sjukdomen överfördes till människor. Vi vill inte att detta ska hända dig eller din gris, så snälla mata dem inte med kött.
Vad äter grisar?

Grisar äter en mängd olika frukter och grönsaker. En riktig fläskbit är det bästa matvalet för dem eftersom det innehåller alla de balanserade näringsämnen som en gris behöver, men det kan bli dyrt så det är upp till dig att bestämma hur du ska utfodra dem.

De flesta grisar är kända för att älska dem kokt broccoli.

Vissa kanske eller kanske inte gillar vissa frukter och grönsaker, men fortsätt att försöka tills du får reda på vad din gris gillar och inte gillar.

Grisar kan också äta gräs och säkert insekter.

Du kan släppa ut dem på din gräsmatta eller bakgård för att beta på gräset och gräva marken för att hitta snacks (insekter).

Kom ihåg att så länge de äter rätt mat och håller sig borta från sjukdom så kommer de att leva så länge som möjligt.

Håll dem hydrerade. En genomsnittlig gris kan dricka 5 till 10 liter per dag!

Eftersom de inte kan svettas har de svårt att svalna. Därför behöver de dricka mycket vatten för att känna sig sval. Uttorkning kan leda till död eller stress.
Bra boende, ren och säker miljö

Trots det välkända stigmat kring dem, Grisar är faktiskt ett av de renaste husdjuren.

Det är viktigt att förvara dem på en ren, torr och tillräckligt varm plats för att förhindra att de blir sjuka. Ett skydd för att skydda dem från regn, vind eller värme.

De kanske inte gillar bad i början, men att vänja dem vid det kommer att vara bra. Det håller borta parasiter eller flugor och andra sjukdomar.

Rosa grisar är mottagliga för solbränna medan bruna grisar eller håriga grisar ha mer skydd och tolerans mot solen.

Trots denna känslighet morgonsolen kan ge dem naturliga vitaminer så se till att de får mycket solljus, men också skugga för att skydda dem från middagsvärmen.

Se även  Hur man knyter an till sin gris

Om du har husdjur inomhus, se till att de har rätt sängkläder för att hålla dem bekväma.

Ett obekvämt djur kan bli grinigt eller distanserat och orsaka stress. Stress är en faktor som påverkar en persons hälsa. Håll din gris avslappnad med rätt hushållning och rumstemperatur.

Göra sig av med stress

Relaterat till det som nämnts ovan kan även grisar bli stressade. De är mycket intelligenta djur och forskare säger till och med att de kan vara smartare än hundar eller andra primater.
Deras intelligens tillåter dem också att känna känslor.
Grisar är nyfikna djur.

Räkna med att de strövar omkring och undersöker föremål med sin nos (näsa). känslig för beröring. Rör inte näsan för mycket, eftersom de litar på det för att kompensera för sin dåliga syn.
Eftersom de är nyfikna, ge dem gott om utrymme att ströva omkring eller låt dem ströva fritt.

Ett fritt djur är mentalt lyckligare än djur som sitter i bur eller bundna till ett ställe. Lycka är en naturlig faktor som främjar ens hälsa, även om det är ett känslomässigt tillstånd.
Det är de också tränas precis som andra husdjur. Du kan leka med dem för att hindra dem från att bli ensamma om de inte har andra följeslagare.

Det kan vara bra att ge dem regelbunden motion, som att ta dem på en promenad eller låta dem sola på morgonen.
VAD MAN GÖR MED EN SJUK ELLER SKADAD GRIS

Korrekt vård av alla djur innebär att de kontrolleras av veterinären. Det är viktigt att så tidigt som möjligt ta reda på om de har vissa tillstånd som de behöver hjälp för.
Grisar behöver också vaccineras. Sterilisering och kastrering rekommenderas också.
Om du märker att en gris beter sig konstigt eller skadad, ta inga stora steg om du inte har erfarenhet inom ett sådant område. Sök hjälp från en professionell att behandla dem eftersom det också kan infektera dig.
När sjukdomen har diagnostiserats, var noga uppmärksam på vad grisen äter.
Vanligtvis kan den bli sjuk på grund av vad den äter.
a
sjuka djur är känsliga för stressUndvik därför att tvinga djuret att göra vissa aktiviteter om det inte vill. Håll dem borta från störande ljud eller lekfulla barn, även för barnets säkerhet.

Se även  Kan grisar äta bananer?
Om grisen har sällskap, föreslås det att måttligt isolera den sjuka eller skadade grisen från de andra djuren under tiden tills den blir bättre för att förhindra ytterligare komplikationer.
VARFÖR LEVER VILDA GRISAR KORTARE?

Till skillnad från våra domesticerade grisar har de inget permanent hem för att skydda dem från naturens krafter. De måste också jaga och söka föda på egen hand samtidigt som de äventyrar sin egen säkerhet.

Grisar är bytesdjur och på grund av den höga dödligheten bland rovdjur lever inte vildsvinen länge.

Eftersom deras miljö också är mycket större och blandad med många olika faktorer är de mycket mer mottagliga för sjukdomar än en tamsvin.
Men precis som vanliga grisar är de också mottagliga för infektioner och sjukdomar när de äter kött.

De är lika på många sätt, men vilda grisar kan visa en känsla av aggression och territoriellt beteende när de hotas eller jagas.
RELATERADE FRÅGOR

  • Är det lagligt att föda upp en gris?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden. Läs denna artikel här

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha tagit reda på vad deras behov är. Vi har en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Här är en annan användbar artikel: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/
för att ytterligare förklara med mer detaljer, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka. Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.