Vad är en grytgris?

Grisar blir mycket populära som husdjur, och tar äntligen bort det stigma som brukade vara en negativ symbol för grisar. En av de mest populära raserna på senare tid är en krukagris.

Vad är en grytgris? Den vietnamesiska grisen är en utrotningshotad ras av små tamgrisar. Deras vanliga färg är svart och de har korta ben och en lågt hängande mage som de fått namnet ”Potbelly” av. Potmagisar kallas också ”miniatyrgrisar”, ”tekoppsgrisar” och ”mikrogrisar”. Dessa ”minigrisar” föds upp genom noggrann och selektiv avel. En genomsnittlig renrasig Potbelly kan nå 13 till 26 tum i längd och 60 till 175 pund i vikt. Den är väldigt liten jämfört med andra grisraser.

Eftersom stora magar också är en produkt av noggrann och selektiv avel, det finns en möjlighet att en potmage blir mindre eller större än förväntat.

Det finns ingen garanti att en gris kommer att förbli i samma storlek eftersom det inte finns någon absolut kontroll över deras tillväxt om inte deras diet strikt skärs ned på ett kränkande sätt för att hämma tillväxten. Detta kommer dock bara att skapa problem för uppfödaren och grisen.

Om du vill adoptera eller köpa en kruka gris, hitta en ansedd uppfödare som tar väl hand om sina investeringar för att tjäna bra belöningar.

Det finns också lite historia om grisar. Det traditionella namnet på de vietnamesiska grisarna är ”Lon I” eller ”igris.

Under åren har ”Lon igrisar användes för att utveckla rasen ”miniatyr” som nu populärt kallas de vietnamesiska grisarna.

Alla grisar med grytbuk anses vara ”miniatyrgrisar”.

Trots att de skiljer sig från andra raser, lyckades grisar med bukbuk bli en av de mest populära grisraserna för husdjur på grund av deras storlek och personlighet.

Innan du köper en, se till att du är förberedd för deras behov. De kan ha små kroppar, men de har stora personligheter!

Det kan vara svårt att hantera i början, men så länge du följer en bra guide kommer du att bli vän med din grymma vän på nolltid.

PERSONLIGHET OCH BETEENDE

Innan du bestämmer dig för att du vill ha en stor mage bara för att den är söt, tänk efter två gånger och lär känna din djurvän och lär dig om ni är kompatibla att vara goda sällskap med varandra.

PERSONLIGHET

  • Grisar är väldigt intelligenta.
  • Grisar är nyfikna djur.
  • Grisar är sociala djur.
  • Grisar kan vara söta och empatiska.
  • Grisar känner känslor, både negativa och positiva.

I motsats till det dåliga rykte som grisar har eftersom de ofta används för att presentera en negativ innebörd, är de faktiskt en av de trevligaste djurvänner/husdjur man kan ha i sitt liv.

Se även  Hur snabbt växer grisar?

Grisar är intelligenta.

Deras intelligens kan vara ganska utmanande, särskilt för ägare som inte har någon erfarenhet av att hantera husdjur och till och med småbarn.

Intelligensnivån för en gris är nästan lika med den för ett 2-årigt människobarn.

De kan vara väldigt smarta om du försöker begränsa dem till ett område, chansen är stor att de kommer att försöka bryta ut på något sätt om de inte är vana vid det.

Det är därför det är mycket viktigt att adoptera från en välrenommerad uppfödare som vet hur man korrekt konditionerar ett husdjursgris beteende.

Det bästa med grisens intelligens och det som gör dem till en bra kandidat för husdjur är det faktum att du kan träna dem som hundar. De kan lära sig grundläggande knep och du kan bara använda behandlingsbelöningsmetoden

Grisar är nyfikna eftersom de är tillräckligt intelligenta.

Som ett litet barn är grisar äventyrliga och nyfikna. De älskar att ströva omkring och längtar efter friheten att utforska.

Denna nyfikenhet, om den inte hanteras på rätt sätt, kan leda till negativitet. Om en gris inte ges frihet eller tillräckligt med utrymme för att springa fritt, tenderar de att bli deprimerade, irriterade eller i sällsynta fall territoriella och aggressiva.

Det är därför det är viktigt att vara förberedd innan du tar en.

Om du håller dem inomhus som husdjur borde det inte vara några problem eftersom de är oförstörande. Destruktivt beteende kan bara uppstå om en gris har ont, är sjuk, ensam, deprimerad eller har andra negativa känslor.

Grisar är sociala djur.

Om en gris är uppfostrad väl är de normalt sociala djur. De kan fungera ännu bättre med en medgris.

De kan lätt bli vänner och de kommer bra överens med andra husdjur, som katter och ibland hundar.

Innan du för din gris tillsammans med ett annat djur, vidta säkerhetsåtgärder och observera noggrant hur de två djuren interagerar.

att vara grisar bytesdjur och kan lätt bli rädd. Om de hamnar i ett hörn kan de inte ha något annat val än att slåss. Även om deras främsta prioritet vanligtvis är flygningen.

Om en gris har blivit illa behandlad eller misshandlad och beter sig onaturligt som ett resultat, behöver du bara tålamod och förståelse. Så länge du sakta ger dem rätt kärlek, kommer de att öppna sig och lita på dig.

Grisar kan vara söta och empatiska.

Studier säger att grisar kan fungera bra som ett terapidjur eller ett känslomässigt stöddjur. De kan hjälpa deprimerade ägare och minska depression.

Se även  Hur gammal ska en gris vara för att föda upp?

Deras intelligens tillåter dem att vara eftertryckliga. Precis som hundar kan de förmodligen känna sorg och negativa känslor från ett annat djur eller en annan person.

Om det händer kan de närma sig djuret eller personen för att trösta dem.

En vanlig dag, så länge din gris mår bra, kan den njuta av varvbesök och kanske till och med gosa med dig.

Äldre grisar får inte vara vana vid att plockas upp eller kelas, tvinga dem inte, de kommer till dig på egen hand.

Grisar känner känslor, både negativa och positiva.

Som nämnts ovan tillåter deras intelligens dem att känna känslor. Grisar kan gråta riktiga tårar när de sörjer eller är extremt deprimerade.

Man bör känna till en gris personlighet noggrant som de kan vara känslig.

En glad eller stridbar gris kan springa runt av glädje, vifta på svansen och rulla på marken (även när det inte finns någon lera!). Ibland saliverar de till och med när de är upphetsade eller fångar lukten av en goding.

Ensamma eller deprimerade grisar kan medvetet bli sjuka eller svälta. Därför är det viktigt att ta väl hand om dem.

Vissa studier hävdar till och med att grisar vet när en långvarig följeslagare dör, och därför vet de hur man sörjer och ylar. Att veta detta borde alla som möter en gris vara snäll mot dem.

Människan måste vara snäll mot naturen.

VANLIGT BETEENDE

  • Grisar är inte kräsna.
  • Grisar är mycket rena.
  • Grisar är inte farliga.

Grisar av vilken ras som helst kan äta nästan allt vi kan. Precis som vi är de allätare. Dock, det är strängt förbjudet att inte mata din gris med kött.

Att mata kött till din gris är farligt eftersom det är det enklaste sättet för dem att bli infekterade med en sjukdom som kan vara smittsam.

För att lära dig mer om korrekt skötsel av grisar, deras behov och vad du ska mata dem, läs en av våra artiklar som kan vara användbar för dig!

”Vad behöver grisar?”: https://petpigworld.com/what-do-pet-pigs-need/
”Vad kan jag mata min gris?”: https://petpigworld.com/what-can-i-feed-my-pig/

I motsats till vad världen tror att de är, är grisar faktiskt ett av de renaste husdjuren.

Anledningen till att de ofta leker i leran är för att det är deras enklaste sätt att svalka sig.

Alla grisraser har svårt att svalna eller anpassa sig till temperaturer på grund av deras dysfunktionella svettkörtlar. De kan nog inte svettas!

Så länge som möjligt föredrar en gris också att ta sin bajs på ett ställe eller i ett hörn, till skillnad från andra djur som inte bryr sig om var de lämnar sina exkrementer.

Se även  Hur skyddar grisar sig mot rovdjur?

Grisägare uppmanas att bada sina grisar och vänja dem vid det. De kan absolut inte flyga, men grisar kan lära sig simma! Det kan också fungera som bra träning och bindningsaktivitet.

Grisar är inte farliga.

Ja, grisar är i allmänhet inte farliga. De är bytesdjur och attackerar sällan. Vildsvin kan attackera om de hotas, men tamsvin är mest sannolikt att springa om de hamnar i ett hörn.

Den främsta anledningen till att en gris kan vara farlig är om de är det sjuk. Därför är det mycket viktigt med årliga läkarkontroller och vaccinationer.

Sjukdomsförebyggande är också huvudorsaken till att hållande av en gris KRÄVER LICENS eller REGISTRERING. Reglerna kan variera beroende på din region, men de flesta platser kan kräva att du registrerar din gris för säkerhetsåtgärder.

Du kan läsa en av våra artiklar om att få tillstånd för din gris.

En annan anledning är om de blir misshandlade och misshandlade som nämnts ovan. De kan utveckla aggressivt beteende och attackera.

Äldre grisar eller vuxna grisar med en ”status” som liknar ”alfahane” kan utveckla territoriellt och aggressivt beteende.

RELATERADE FRÅGOR

  • Vad är den förväntade livslängden för en gris?

Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris är 15 till 20 år. Detta är en lång tid jämfört med deras vilda motsvarighet som bara lever 4 till 8 år.

Medan den populära husdjursrasen ”minigrisar” sägs ha kortare livslängder på grund av sin komplicerade och selektiva avel, hävdar många grisägare att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka.

Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.