Vad behöver grisar?

Under åren har grisar blivit ett populärt husdjur. Jag tycker själv att de är söta och jag är säker på att vår attraktion har gjort oss nyfikna på vad dessa varelser behöver? Jag gjorde lite research själv, nu delar jag gärna med mig av vad jag har lärt mig!

Vad behöver tamgrisar? Det viktigaste är att grisar behöver rätt mat för att överleva, precis som alla levande varelser på jorden. De behöver mycket vatten för att hålla dem hydrerade, samt ett bra hem för att skydda dem från vind, sol och regn.

De skulle behöva en stabil plats för att hålla dem borta från stormar eller andra naturkatastrofer och för att undvika rovdjur. För utformningen av deras skydd, se till att det förblir torrt och har tillgång till solen, eftersom de också behöver solljus. Det är viktigt att hålla sitt område rent för att hålla borta parasiter som flugor och även för din gris komfort. De är inte som deras dåliga rykte, grisar är faktiskt rena djur. Du måste också se till att det finns en bra plats för deras blåsa och röra.

En annan sak de behöver är rätt rumstemperatur. Grisar tål inte för mycket värme eller för mycket kyla, främst för att de inte kan svettas! Det har förekommit fall där grisar lidit eller dött på grund av värmeslag eller lunginflammation.

I det vilda har de inga medicinska kontroller, men som dina husdjur är det nödvändigt att ta dem till veterinären för att se till att de inte är sjuka och för att behandla eventuella sår. Att vaccinera dina grisar är också nödvändigt.

De behöver också gott om utrymme för att underhålla dem, eftersom grisar är nyfikna djur och tenderar att ströva fritt. Om de lämnas ensamma eller uttråkade finns det en chans att de blir deprimerade eller destruktiva.

Om du planerar att hålla dem inomhus som husdjur, oroa dig inte för deras utomhusinhägnad. Se bara till att ge dem mycket solljus på morgonen. Som hundar kan du faktiskt gå ut med dem! Det finns mer du behöver veta om grisar.

FÖRKLARA DERAS BEHOV

Låt oss prata om de behov som nämns ovan mer i detalj.

Visste du att grisar är allätare?

Grisar kan äta kött eller nästan allt vi kan äta, men det är ungefär det Det är strängt förbjudet att låta grisar äta kött då det är ett enkelt sätt för dem att bli smittade av en sjukdom.

Se även  Går grisar och höns överens?

Det var så virussjukdomar spred sig till människor och blev ett fruktansvärt utbrott.

Det rekommenderas starkt att vara säker och hålla sig till den rätta dieten som rekommenderas av andra ägare istället för att utsätta både din gris och din hälsa på spel

Mata inte din gris med något slags kött.

Vad ska du mata din gris

Precis som en människa behöver en gris en varierad kost för att hålla sig frisk. Du kan mata dem med en mängd olika grönsaker för att ge tillräckligt med näringsämnen som deras kropp behöver.

DE FLESTA GRISAR är kända för att ÄLSKAR kokt broccoli. De äter olika frukter och grönsaker och ibland äter de även ekollon och vissa sorters nötter.

Du får mata dem med matrester så länge maten INTE har haft kontakt med kött och INGET KÖTT alls.

Grisar äter gräs och några insekter

Om du har en gräsmatta eller utrymme på din bakgård kan du låta dem äta gräs ute och gräva upp marken för att hitta ett eget mellanmål. De hittar insekten under jorden och har ett bra luktsinne för att kompensera för deras dåliga syn.

Förutom att spara lite pengar på extra godsaker kan detta vara ett alternativ. Samtidigt som du sparar pengar ger du dem också tillgång till solsken och tillräckligt med motion för att gå runt.

Detta kan också visa sig vara en viktig aktivitet för din gris.

OBS: Eftersom de har ett bra luktsinne har de en känslig näsa (deras nosparti). Det kan vara känsligt för beröringså var försiktig när du klappar.

Grisar brukar leka med mat

När de väl har blivit mätta finns det en möjlighet att de kan leka med maten! Som ett vänligt förslag, titta på hur mycket foder din gris kan konsumera och begränsa det på lämpligt sätt för att undvika en enda röra.

De är inte giriga som deras berömda stigma säger. De fyller också på.

Fördela fodret över dagen och kvällen då en genomsnittlig gris ska äta minst två gånger om dagen.

Hur mycket vatten grisar dricker

En vanlig gris kunde dricka 5 till 10 liter vatten. Detta är viktigt eftersom de, som tidigare nämnt, inte kan svettas och har svårt att svalna. Att hålla dem svala och återfuktade kommer att hålla dem friska.

Se även  Har grisar mens och blöder?

Se till att vattenskålen inte kan vändas, eftersom grisar kan vara klumpiga eller väldigt lekfulla.

Grisar är nyfikna djur

Grisar sägs vara väldigt intelligenta, kanske till och med smartare än hundar. Eftersom de är kända för att vara intelligenta, tenderar de att vara nyfikna och vandra mer än andra djur.

Det är viktigt att du ger dem frihet eller tillräckligt med utrymme att ströva fritt.

Annars kan de bli så deprimerade att de inte äter förrän de svälter ihjäl. I vissa fall kan de bli lite aggressiva eller griniga!

De är också kännande varelser och förtjänar att leva sina liv så fritt som möjligt, så ge dem lite utrymme.

En valfri lösning är att släppa ut dem på en promenad! Ja, de kan också gås som hundar. Se till att de är skyddade om de lockar andra djur utanför. Grisar är bytesdjur och mobbas ofta av större arter för nöjes skull.

Grishygien

Tvärtemot vad många tror att grisar är smutsiga är de faktiskt ett av de renaste husdjuren.

Att hålla dem på ett rent område är också viktigt för deras komfort. Grisar kanske inte gillar att bada i början, men så länge du vänjer dem så kommer de så småningom att gilla det.

De kan verkligen inte flyga, men de kan lära sig simma! Det är en aktivitet som du kan njuta av tillsammans med din gris.

Grisar måste hålla sig svala och rena så mycket som möjligt och den enda anledningen till att de gillar att rulla sig i lera är att skydda dem från parasiter och att kyla ner när de utsätts för för mycket värme.

sjukvård

Det är viktigt att få sin gris vaccinerad, kastrerad och kastrerad.

Låt dem kontrolleras så mycket som möjligt eftersom det finns tillfällen där deras hovar behöver klippas för att undvika smärta.

ALLMÄNNA GRISBETEENDE DU BÖR KÄNNA

Grisar är sociala djur.

De kommer i allmänhet bra överens med andra husdjur, som katter. För hundar kan det vara ett situationstillstånd. De kanske kommer överens snabbt, så håll ett öga på dem när du sätter en gris och en hund tillsammans.

Trots att de är sociala kan de som bytesdjur vara rädda och rädda. Grisar brukar prioritera flyg framför strid.

De kommer inte att attackera om de inte känner sig extremt inkörda eller desperata.

Om du upptäcker att din gris blir ensam eller deprimerad, finns det studier som säger att ge dem en kamrat av samma ras kan muntra upp dem. De är intelligenta, så de kan bli känslomässiga också.

Kroppsspråk

Svansviftande är ett tecken på lycka och komfort. Att se din gris vifta på svansen och ibland även springa runt full av energi är ett tecken på belåtenhet.

Att morra kan betyda flera saker. Antingen känner de sig i fara eller så känner de sig oroliga för något.

Grisar är inte våldsamma eller aggressiva. De utvecklar INTE territoriellt beteende och det händer sällan.

Den enda gången en gris kan agera konstigt eller distanserad är om den har blivit illa behandlad eller illa behandlad tidigare. Den här typen av husdjur tar tid att läka från sina trauman, så ha tålamod med dem.

Precis som alla andra husdjur eller djur behöver även grisar ordentlig kärlek och omsorg.

RELATERADE FRÅGOR

Nu när vi har pratat om grisens viktiga behov, låt mig hjälpa dig genom att svara på viktiga frågor som kan komma att tänka på efter att ha läst ovanstående.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka. Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.

  • Är det lagligt att hålla en gris?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden.