Vad kan jag mata min gris?

På senare tid har grisar blivit populära husdjur. För att ta hand om dem måste man känna till rätt diet för sina älskade husdjursgrisar. En hälsosam kost gör ett lyckligt husdjur och ägare!

Vad kan jag mata min gris?De flesta grisar älskar kokt broccoli! De är inte särskilt kräsna, så du kan även ge dem sallad, äpplen, bär, apelsiner, körsbär, men även vindruvor och pumpor.

Grisar behöver en varierad kost för att hålla sig friska, så det rekommenderas att utfodra dem med olika sorters grönsaker för att få de näringsämnen de behöver.

En riktig grispellet är dock det bästa fodret för din gris och det kan du få från fjäderfähandeln.

Det finns massor av saker du kan mata din gris, som matrester, så länge den inte har kött och inte har haft kontakt med kött.

För hälsosamma val kan de nu äta bröd, grönsaker, frukt och fläskbitar.

För en mer specifik lista kan grisar äta selleri, morötter, potatis, gurka och paprika, tillsammans med några andra grönsaker som är bra val.

Det rekommenderas dock att begränsa konsumtionen av stärkelsehaltiga grönsaker som potatis.

De kan också äta gräs, även de på din gräsmatta eller bakgård.

De gräver då och då efter rötter och till och med insekter så det kan vara en bra idé att släppa ut dem under din uppsikt, vilket också kan vara bra träning för ditt husdjur.

Du kan också plocka ekollon och andra nötter för att mata dem.

Om du letar efter en lista med godsaker till din gris vill de ha cheerios, russin, torkad frukt, granola, zucchini, aubergine, strimlat vete, körsbärstomater och torkade tranbär.

Precis som människor behöver grisar bra vård och näring för att hålla sig friska. Det är viktigt att lära sig om deras matvanor och de saker de inte gillar för att undvika överutgifter.

VAD MAN KOMMER IHÅG NÄR DU MATAR DIN GRIS

Grisar, precis som människor, är allätare. De kan äta kött. Dock, det är mycket riskabelt att mata dem kött.

Det finns en troligt av dem får olika sorters sjukdomar genom köttet och kan överföra det till andra husdjur, inklusive deras mänskliga ägare. Därför är det bäst att hålla sig till de säkra förslagen.

Vi har hört talas om de förödande sjukdomsutbrotten hos grisar, så det vill vi förhindra så mycket som möjligt. Det är inte bara för din gris säkerhet, utan också för din säkerhet.

Se även  Vad är en Mangalica gris

Förutom kött, grisar har också en tendens att leka med mat och till och med rulla på den!

Det rekommenderas att observera mängden mat de kan konsumera på en dag för att inte slösa mat och göra en enda röra. Dela upp maten för dagen och kvällen för att hålla dem välmatade.

Dricker vattenVisste du att grisar inte kan svettas?

Det är viktigt att hålla din gris hydrerad, så se till att det alltid finns rent, färskt vatten att dricka. Vid utfodring av smågrisar behöver morgrisar mer vatten för att producera tillräckligt med mjölk. Se till att hålla vattnet under en skugga för att hålla det svalt.

En gris kan behöva minst 5 till 10 liter vatten dagligen.

Eftersom de inte kan svettas, kan det vara dåligt för dem att lämna dem i ett rum som är för varmt eller för kallt. Även om de fungerar bättre i svalt väder, rekommenderas en balanserad rumstemperatur.

Nu när vi har pratat om de viktiga delarna av att mata din gris, låt oss prata om vad de KANSKE inte gillar.

Vad är det för mat som grisar inte gillar?

Många ägare har indikerat att deras grisar inte gillar det kål, lök, majskolvar och blomkål. Nu är det bara några få som har lyckats få ut ordet! Som nämnts ovan är de inte alls kräsna. Men visst förväntas det att det fortfarande finns saker de kanske inte gillar.

För att lägga till några till listan kunna gillar eller ogillar kronärtskockor, sparris, ruccola, aubergine, svamp, rädisa, paprika och brysselkål.

Hur är det nu med några andra godsaker?

Jag hittade en lista från en sida som ägnas åt grisar! Jag vill gärna dela det med dig. Några har redan nämnts, men det skulle vara bra att upprepa.

  1. PBB Cheerios
  2. Bakade ostchips
  3. popcorn (tänk att titta på en film och dela popcorn med din kompis!)
  4. Bite storlek strimlat vete
  5. Vindruvor

Källa: https://potbelliedpigstlc.wordpress.com/2010/10/22/5-best-treats-for-pot-belly-pigs/

Kanske kan du lita på den här listan som godsaker som används för att potträna din gris. Jag är säker på att de kommer att uppskatta åtminstone en del av det.

Se även  Hur gammal ska en gris vara för att föda upp?

SKÖTSEL, KOSTNAD OCH ANDRA VIKTIGA DETALJER

Att äga och ta hand om ett djur är en sak enormt ansvar om du har att göra med en levande varelse.

Eftersom du undrar vad du ska mata din gris bör du veta att utfodring av den också kan vara den värdefulla delen av att föda upp den.

Även om fläskpellets är det bästa fodret för din gris, det kan bli dyrt. Priserna kan variera beroende på din region och kan ändras från tid till annan. Så det är bäst att vara förberedd om du föder upp en gris.

Som diskuterats ovan, det är viktigt att hålla dem väl återfuktade. Du kan lägga till kostnaden för dricksvatten till dina totala utgifter.

Om dem är husdjur inomhusdu måste köpa deras egna sängkläder för deras komfort.

För utomhusdu kommer också att behöva hantera extra kostnader för att möblera deras sovplats.

Återigen är det viktigt att tänka på väderförhållandena eftersom det har förekommit fall där grisar har lidit eller till och med dött på grund av värmeslag eller haft för mycket kyla och lunginflammation.

Att hålla dem i ett välkonditionerat område är det bästa alternativet.

För de som planerar att skaffa en gris efter att ha läst om det, ett genomsnittspris för en smågris är $35 till $200 och det kan bero på deras storlek eller ras.

Det kan också bero på var du bor.

Vård är också viktigt.

Förutom att överväga vad deras diet ska vara, bör din gris också genomgå årliga medicinska kontroller och vaccinationer för att hålla dem borta från alla sjukdomar som kan överföras till dig också.

Det finns också tillfällen där de behöver trimma sina hovar för att se till att de inte har ont.

Om din gris viftar på svansen betyder det att han är glad och förmodligen frisk också! Se till att läsa om deras naturliga beteende för att avgöra om de mår bra eller inte. Att morra kan vara ett tecken på rädsla.

LICENS – Är det lagligt att hålla en gris?

Beroende på ditt land eller bara ditt område kan djurskyddslagarna skilja sig åt. Innan du köper en, bör du kontrollera med dina tjänstemän först. Om du redan har en, rekommenderas det starkt att du köper en licens om du behöver. Det kan vara en del av dina utgifter.

Se även  Grisdepression

Och eftersom vi pratar om lagliga saker, i vissa länder som Australien, finns det specifikt FÖRBJUDET grismat som inte bör matas till din gris eftersom det kan innehålla kött som kan orsaka sjukdomar.

RELATERADE FRÅGOR

  • Hur mycket kostar det totalt att föda upp en gris?

    Med tanke på vad vi har sagt om t.ex foder, vatten, bostad eller kaj, hälsovård och i förekommande fall tillstånd och för andra studier vi har undersökt kan summan vara så hög som $600 och mer. Om du vill spara lite budget kan du mata dem med gräs eller prova att odla fodret själv om du har utrymme. Vi har en fullständig artikel om detta

  • Var kan jag få tag i grisförnödenheter?

Du kan köpa foder från fjäderfäspecialaffärer eller genom att fråga direkt från fjäderfäfarmen själva. Andra djuraffärer kan också tillhandahålla pellets, tillsammans med leksaker och grooming verktyg. Du kan rådfråga din veterinär för att ytterligare kontrollera om din gris har särskilda behov. Ett alternativt alternativ är beställa online.

  • Är grisar aggressiva och farliga för människor?

Nej, de är inte aggressiva och den enda gången de kan vara ”farliga” är när de bär på sjukdomar. Därför rekommenderar vi att de kontrolleras av en veterinär för att skydda dig och din gris från all fara.

Om en gris har blivit illa behandlad eller illa behandlad, finns det en chans att den börjar bete sig konstigt och distanserat. De kan ta ett tag att värma upp till dig, så ha tålamod tills de läker.

Grisar är bytesdjur, så de prioriterar normalt flyg snarare än slåss. De utvecklar sällan ett territoriellt beteende, så de har ingen anledning att vara aggressiva mot någon om de inte känner sig inkörda i ett hörn eller illa hotade.

Vetenskapliga studier hävdar att de kan vara ännu smartare än hundar och andra djur, så de är de intelligenta varelser de är; de tenderar att inte vara våldsamma, men är förvånansvärt milda och söta. Detta bryter stigmat kring en gris dåliga rykte.

För bonus, de älskar att gosa och sitter ibland i ditt knä. De studeras också som ett bra känslomässigt stöddjur och kan till och med spela rollen som ett terapidjur.