Vad ska man göra om man har en råtta kvar? Coyote gick bort

Det kommer en tid då din älskade råtta kommer att gå över regnbågsbron, som med alla älskade husdjur, kan deras död vara extremt svår för familjen att hantera. Så, vad händer om du bara har en råtta kvar nu, kan de leva på egen hand?

Vad ska man göra om man har en råtta kvar? Det rekommenderas starkt att du skaffar en ny råttkompis så att din enda råtta kan leva och leka, oavsett hur mycket tid och uppmärksamhet du har råd med. Råttor är väldigt sociala djur och om de plötsligt tvingas leva ensamma kan de lätt bli deprimerade, utvecklar beteendeproblem och riskerar att dö i förtid.

Jag har varit i den här sorgliga situationen ett antal gånger och det är aldrig lätt, kanske vill du skaffa en vän till din ena råtta men vet bara inte hur du ska gå till väga eller vill inte ha fler råttor av någon anledning att hålla . Lyckligtvis har vi fått värdefull erfarenhet från den här typen av situationer som vi har delat med oss ​​av nedan.

Vad ska man göra om en råttas burkompis dör?

Först och främst är det viktigt att dina överlevande råttor har en chans att klara av döden av sin burkamrat. Råttor är extremt intelligenta djur som kan uppleva ett brett spektrum av känslor, såsom empati och sorg.

När en av dina råttor tyvärr dör, oavsett om det är naturliga orsaker eller om du tyvärr var tvungen att söva dem hos veterinären, föreslår jag att du lägger dem i buren för att ge dina andra råttor en chans att bearbeta vad som har hänt. Det blir mindre stressigt för de andra råttorna att bearbeta råttdöden istället för att bara försvinna helt plötsligt.

Råttor tenderar att sniffa, peta och stå på den döda råttan för att försöka få svar från sin vän. De kommer att öppna munnen och nosa, den här typen av svar skulle likna apor och trodde att de kollade efter andan. Var alltid närvarande under denna process.

När råttorna blir ointresserade ta bort den döda råttan från buren, råttor är bytesdjur och de kommer att göra sig av med kroppen för att undvika uppmärksamheten från ett potentiellt rovdjur. Så se till att du inte lämnar dem utan uppsikt med kroppen eller lämnar den i buren över natten, de kommer så småningom att äta upp kroppen för att bli av med den.

Se även  Vilka smärtstillande medel kan jag ge min hund?

Under de kommande dagarna och veckorna är det viktigt att du ger dina råttor lite extra kärlek och tillgivenhet för att hjälpa dem att hantera sin förlust. Denna extra uppmärksamhet och omsorg kommer att vara mycket fördelaktig för dig och dina andra råttor. Jag tycker att leka och prata med mina råttor ger stor stressavlastning, detta har visat sig vara sant studier eftersom det sänker blodtryckssvaret på mental stress, så det är definitivt en win-win-situation.

Skaffa en ny burkompis till din råtta

Om du har en råtta kvar behöver de verkligen en ny vän, även om du kan ge en på en i 2, 3 eller till och med 8 timmar om dagen, så räcker det fortfarande inte för din råtta. Råttor behöver sällskap av sitt eget slag för att leka, slåss, sova och kommunicera. Du kan läsa mer om varför råttor ska leva i par eller grupper i någon av våra andra artiklar om du klickar på den här länken.

Om du planerar att hålla råttor som husdjur, kan det vara en ganska skrämmande och även utmanande upplevelse för dig och dina råttor att introducera nya råttor i din befintliga installation. Det finns inget sätt att göra detta på, men som tur är finns det många bra tekniker för att försöka underlätta integrationen. Jag har provat många genom åren och det här är vad jag tycker fungerar bäst.

Presentera 2 unga råttor

Det är vanligtvis lättare att introducera två unga råttor mellan 8 och 12 veckor gamla. Din äldre råtta kommer att känna sig mindre hotad kring yngre, mindre råttor eftersom de lättare kan hävda sin dominans eftersom råttor är territoriella djur. De yngre råttorna kommer också att vara tillräckligt stora för att försvara sig i denna ålder.

Det finns några fördelar med att få två unga råttor att introducera till din befintliga råtta. Råttungarna kommer att kunna underhålla varandra genom att leka tillsammans och när de är slut är det dags att gosa och sova tillsammans för att ladda batterierna.

Se även  6 roliga sätt som kycklingar visar tillgivenhet för varandra med videor

Återhemningsperioden kan vara mycket stressande för en råtta, att ha en pålitlig följeslagare kan trösta råttorna som flyttar in i ett främmande nytt hem och göra denna process lättare. Och de flesta välrenommerade uppfödare och djuraffärer kommer faktiskt inte att sälja dig någon råtta ensam av denna anledning.

Planerar inte att fortsätta hålla husdjursråttor

Det kommer att finnas tillfällen då du inte vill ha råttor längre eller bara inte kan av någon anledning, det här är okej och det händer hela tiden. Som sagt, om du har en råtta kvar är det viktigt att du överväger ditt husdjurs hälsa och välbefinnande.

Det finns ett antal alternativ att överväga om du bara har en råtta kvar och det blir din sista på ett tag.

Du kan prova att återinhysa råttan, hur svårt det än är, omplacering kan vara det bästa alternativet om din råtta får klara sig själv. Om du hittar någon som äger en grupp råttor och de är villiga att adoptera din, kommer han på så sätt att kunna tillbringa sina dagar i sällskap med sin egen art och inte bli deprimerad och ensam.

Din råtta kanske inte ser ledsen ut, men det är vetenskapligt bevisat att råttor blir deprimerade när de hålls ensamma. Du kan inte nödvändigtvis säga hur det känns om det inte ser ut som om det är i nöd.

Vissa människor gör också misstaget att tro att deras råtta närmar sig slutet av sitt liv när den är ett och ett halvt eller två år gammal. Medan råttor tenderar att bli cirka två år gamla, kan de leva längre än 3 år, vilket är mycket lång tid för ditt husdjur att leva ensam. Vi skrev en annan artikel som förklarade varför råttor inte borde leva ensamma.

Ett annat alternativ kan vara att fostra eller låna några råttor, detta kanske inte nödvändigtvis är det lättaste eftersom det kan vara ganska svårt att hitta någon som är villig att göra det. Du kan göra ett inlägg på Facebook eller i forum och be om hjälp, det finns massor av hjälpsamma och likasinnade människor där ute som uppskattar dig och ditt husdjurs omständigheter.

Se även  Kan katter vara brunstiga när de är gravida? - Intressanta fakta

Min råtta är för aggressiv eller för sjuk för att introducera nya råttor

Beroende på dina omständigheter kanske det inte är möjligt att återinhysa din råtta eller adoptera nya råttor på grund av sjukdom eller aggressivt beteende. Detta är normalt en sällsynt händelse och kan vanligtvis övervinnas.

Du kanske har en råtta som är för sjuk för att hantera stressen med att ta in två nya råttor i ditt hem, vilket kan vara stressande för alla inblandade. Om du hamnar i den här situationen kan du kontakta en lokal uppfödare eller räddningstjänst för råd eftersom de kanske kan hjälpa dig.

Men du kanske måste ge efter för tanken på att lägga till fler råttor och hjälpa till att ta hand om och trösta ditt lilla husdjur.

En annan vanlig oro jag hör är när någon tycker att deras råtta är för aggressiv för att försöka introducera nya råttor. Det kan vara fallet, men det kan också vara introduktionssättet, åldern på de nya råttorna, könet på de nya råttorna eller miljön de befinner sig i.

För mer information om hur du framgångsrikt introducerar nya råttor i ditt befintliga ofog, läs ett av våra andra inlägg om råttintroduktioner här.

Relaterade frågor

Kan råttor dö av ensamhet? Råttor dör inte nödvändigtvis direkt av ensamhet, men de kan bli ledsna, deprimerade och leda ett mer stressigt, onaturligt liv om de bor ensamma. Som ett resultat kan de utveckla hälso- och beteendeproblem som kan leda till tidig död eller utveckla allvarliga hälsoproblem som följd.

Hur håller man en enda råtta glad? Det bästa sättet att hålla en råtta glad är att ge dem den mest naturliga livsmiljö de kan leva i, i ditt hem, och det är att ge dem råttkompisar att leva med. Detta kommer att göra din råtta gladare och friskare.