Vad tycker hundar om människor?

Under åren har hundar fått status som människans ”bästa följeslagare”. De kommer att invadera ditt knä, slåss mot dig med kuddar, vakta ditt hus och älska dig oändligt. Men undrar du någonsin vad hundar tycker om människor?

Hundar älskar sina ägare; detta är inte mer en myt än en vetenskapligt bevisad verklighet.

Studiet av djurkognition som skannade en hunds hjärna diskuterade de synaptiska kopplingarna inom.

Vad tycker hundar om människor?

a studie avslöjade att endast en ägares doft kan stimulera belöningscentrumet i en hunds hjärna, eftersom hundar navigerar jorden genom näsan.

Lukt är deras viktigaste sinne.

Ur en värld av dofter som hundar kan uppfatta, aktiverar deras ägares doft en betydande del av deras hjärna.

Inte konstigt att hundar känner igen, inser och reagerar på varje mänsklig rörelse. De känner igen sin mänskliga familj och har specifika tankar om dem.

Vad tycker dina hundar om dig?

Hundar gillar att bli matade av sina ägare

Forskning utförd på hundars diet avslutade något spännande. Vissa hundar får sin favoritmat inför sina ägare, främlingar och när de är ensamma. Men de flesta av dem visade extrem entusiasm och lust när deras ägare matade dem.

Men när de matades i närvaro av främlingar eller ensamhet, konsumerade de samma mat med ett minimum av entusiasm och lust.

I grund och botten känner hundar sig motiverade och upphetsade när deras mänskliga partner är i närheten. På samma sätt blir deras favoritmåltider mycket roligare när de serveras nära deras vaktmästare.

Hundar ser fram emot beröm

Har du någonsin undrat varför människor tämjer hundar och inte åsnor? Hundar är sociala djur, vilket är den främsta anledningen till att människor världen över tämjer dem.

Se även  Hur mycket kostar kycklingar att hålla? Jämför olika raser

De har behov liknande de flesta mänskliga behov. Beröm och uppskattning är några av dessa avgörande behov.

Hundar ser människor som sina föräldrar och mentorer. När du väl släppt in dem i ditt hem och i ditt liv bryr de sig om vad du tycker om dem.

Studier av hundbeteende tyder på att de tenderar att välja beröm när de ska välja mellan mat och beröm.

Hundar ger generöst kärlek, och som de flesta varelser väntar de ivrigt på att bli bemötta.

Hundar och ansiktsslickning

Ett utbrett och välkänt uttryck för kärlek hos hundar är ansiktsslickning. Vi ser det nästan överallt och i alla hundraser.

Din hund kommer sannolikt att hoppa i ditt knä och slicka ditt ansikte tills din hud börjar kännas lös.

Denna trend kommer dock från hundfamiljen.

De flesta valpar slickar sin mammas ansikte så fort de vaknar.

Studier visar att ett av syftena med denna handling är att stimulera uppstötningsreflexen hos deras mödrar. Detta hjälper mamman att få upp den mat hon har fångat upp.

Ansiktsslickning är ett uttryck för hunger och efterfrågan på mat, oavsett om en valp slickar sin mamma eller en vild hund som slickar ansiktet på sin flockledare.

Hundar som svarar detsamma med sina mänskliga ägare antar att de är deras föräldrar. Denna lag anger hur hundar tänker om människor.

Dessutom litar de på människor för att vårda och vårda dem, precis som de skulle lita på sin hundfamilj.

Hundar och empati

Ett intressant faktum om hundar är att de kan läsa gester på mänskliga ansikten.

Se även  Hur vet du hur gammal en råtta är (med exempel)

a studie släppt 2016 avslöjar att hundar kan läsa mänskliga uttryck. Även om det är ett foto, kan en hund inse ett leende, leende, leende eller arga känslor.

Förvånansvärt nog, hundar ler inte, men de märker direkt när du ler åt deras håll. På samma sätt läser hundar och svarar på sina ägares gester och ansiktsuttryck.

Hundar som samarbetar med människor

Hundar ser människor som sina lagkamrater. Föreställ dig en hund som kastar en boll i luften med spetsen av ansiktet medan han leker med ett barn. Hundar leker, äter, sover, går och lever med oss.

Utan kommunikation kan hundar erbjuda dig allt du vill ha av dina bästa vänner.

Hundar ser oss på samma sätt. Även om vi inte kan komma in i deras hundvärld, lärde sig hundar att assimilera sig i vårt samhälle. De anpassar sig till en värld som är annorlunda än deras.

Och så hittar hundar människor som deras lagkamrater, vänner, föräldrar och leverantörer.

Litar hundar på våra ansiktsuttryck?

a visar studien att när en hund ser en annan hund lyser vissa delar av hans hjärna upp, medan han ser mänskliga ansikten.

Och visst litar vi på ansiktssignaler, men hundar gör det tydligen inte.

Det betyder att de kan känna igen våra ansiktsuttryck, men lita på annan information, såsom vår röst och hållning, för att förstå oss bättre.

Ser hundar oss som människor?

Frågan kan vara förvirrande, men svaret är relativt enkelt. Och svaret är ja.

Som vetenskapligt bevisat kan hundar skilja på människor, hundar och andra djur. En studie av hundars hundhjärnor antydde att hundar kan bearbeta, minnas och känna igen ansikten. En viss del av hundens hjärna hjälper dem att skilja på en människas och en hunds ansikte.

Se även  Kan en kyckling leva utan en skörd?

Vad tycker hundar om sin mänskliga familj?

Hundar behöver kärlek, föräldraskap och en omtänksam familj precis som alla andra.

Forskningen om hundbeteende visar att hundar ser sina mänskliga familjer precis som ett människobarn. De litar på dem för deras skydd.

De flesta skulle hålla hundar av säkerhetsskäl. Samtidigt visar studier att hundar ser fram emot att deras ägare ger trygghet och trygghet.

De flesta djur, inklusive hästar, katter och andra förstenade djur, springer vanligtvis iväg när de utsätts för något läskigt eller misstänkt. Men hundar återvänder till sina mänskliga skötare när de ställs inför fruktansvärda situationer.

Hundar ser människor som deras familjer och skulle vara villiga att göra vad som helst för att ge tillbaka den kärlek och tillgivenhet de får.

Slutsats

Hundar är en betydande del av den mänskliga världen. De gör utan tvekan våra liv lyckligare, friskare och gladare.

Var inte hård mot din Tommy, för han känner allt. Han kan läsa dina ansiktsuttryck och bearbeta ilskan du möter.

Samtidigt som du känner den kärlek, omsorg och tillgivenhet du erbjuder dem. Och de skulle göra absolut vad som helst för att ge tillbaka tjänsten.

All spänning, svansviftande och ansiktsslickande är inte bara en vana, det är ett mål. Hundar betraktar människor som sin egen familj!