Varför älskar min katt min man mer än mig?

Foto av en man som håller en katt i famnen, som illustrerar en hjärtvärmande uppvisning av kamratskap och omsorg mellan en husdjursägare och hans kattvän.

Så fort vi tar hem Kitty förändras våra liv omedelbart. Vi har en ny besatthet som spinnar och är täckt av magisk päls, vilket får oss att må bra inombords när de är i närheten. De oändliga bilderna på våra telefoner, de varma och luddiga känslorna de ger oss, med all den kärlek vi skänker dem, vi kan väl bara hoppas att känslan återgäldas.

Men då, oftare än inte, kommer våra kattvänner att bestämma sig för att de gillar vår partner mer än vi gör. Det är svårt att inte bli lite arg över situationen, och det med all rätt. Om du någonsin har undrat, ”Varför älskar min katt min man mer än mig?” du är inte den första. Fortsätt läsa för att upptäcka anledningen till varför din dyrbara katt föredrar din man…

Läs också: 6 subtila tecken på att din katt älskar dig

Katter gillar att ha kontroll.

Bild av en katt som ligger bekvämt mellan ett par, som symboliserar den delade tillgivenhet och lycka som husdjur kan ge till relationer.

Din katt är den dominerande i ditt förhållande, oavsett om du gillar det eller inte.

Din katt är den dominerande i ditt förhållande, oavsett om du gillar det eller inte. För trots allt gör katter som de vill. Tänk på dynamiken i din relation med din katt. Söker du upp din katt för att få tillgivenhet från honom eller henne, eller låter du din katt bestämma när det är dags att ge dig tillgivenhet?

Läs också: Varför är min katt inte tillgiven?

Kort sagt: din katt är ett enormt kontrollfreak. Och om det är vi som väljer att inte ge upp den kontrollen, då kan våra katter välja att dominera den andra personen i vårt hem… vilket vanligtvis är våra män.

Vem matar katten?

Vi vet alla att katter bara älskar att äta. Och katter är mästarna på att få folk att mata dem på deras kommando. Du kanske är regelföljaren eller den som bestämmer lagen, medan din man eller pojkvän å andra sidan är snabba med att ge efter för kattens matkommandon.

Se även  Varför begraver katter sin bajs?

Dessutom kan din katts matningsschema ha något att göra med det. Anta till exempel att din man är tidigt ute och katten vet det. Om din man är den som regelbundet matar din katt eller snabbt ger efter för din katts godiskommandon, kan detta vara en anledning till att din katt föredrar din man framför dig.

Varför sover min katt med min man och inte mig?

Mysig scen där en katt vilar fridfullt på en säng bredvid en man, ett exempel på det lugna sällskap och värme som kan hittas i sådana stunder.

Det är allmänt känt att katter älskar att vara varma, och de är kända för att attraheras av värme. Det är förmodligen därför din katt föredrar att sitta och sova på din man.

Din katt kanske föredrar din man helt enkelt för att han är varmare.

Bråk om termostaten är vanliga i hushåll med gifta par. Vanligtvis fryser kvinnan, medan mannen kanaliserar sin inre isbjörn och ber om att termostaten ska sänkas. Det är allmänt känt att katter älskar att vara varma, och de är kända för att attraheras av värme.

Det är förmodligen därför din katt föredrar att sitta och sova på din man. Han avger förmodligen mer kroppsvärme än vad du gör, och katter gillar att ha det skönt och varmt oavsett årstid.

Läs också: Varför sover min katt på bröstet?

Fråga dig själv: Vem är den som ger katten tillgivenhet på deras villkor?

När det gäller katter är allt att föredra strikt på deras villkor. Det här handlar om att äta, sova och speciellt tillgivenhet.

Även de vänligaste katterna kan vara snabba med att låta dig veta att de gillar tillgivenhet på deras villkor och bara på deras villkor. Så om du är någon som kräver tillgivenhet från din katt, kommer de att komma ihåg det. Och om din man är motsatsen, kommer de att ha det i åtanke!

Se även  Rensa upp kattkräksjuka i 5 enkla steg

De kan till och med gå så långt att de ger dig en kall axel eller håller ett öga på en ökänd katt. Gör bara ditt bästa och låt det inte skada dina känslor. Kom ihåg att katter inte i sig är hatiska varelser, oavsett vilka smutsiga blickar de ger dig när de sitter i din mans knä.

Läs också: 7 vanliga kattvokaliseringar och vad de betyder

Tänk på hur barn ofta utvecklar ett närmare band med en förälder; katter kan också se likadana ut på detta sätt.

Katter och människor kan ha många gemensamma egenskaper. Och att gynna en förälder framför den andra är en av dem. Om du har människobarn vet du detta alltför väl.

Eller tänk tillbaka på hur ditt liv var som barn, för chansen är stor att du gynnade en förälder framför den andra. Din katt kanske gillar din man mer än dig eftersom han eller hon känner sig mer bekväm med honom. Det betyder inte att din katt inte gillar dig.

Kanske rycker inte din man när han sitter, eller så har din katt tränat honom mer än du har tränat för att möta hans krav. Hur som helst så är det helt naturligt och normalt för en katt att välja den ena mänskliga föräldern framför den andra.

Din katt kanske gillar din man mer än dig eftersom hon binder sig till honom först

Bild på en man som delar ett ömt och kärleksfullt ögonblick med sin katt, och visar det milda och kärleksfulla band de har bildat.

Om din katt väljer din man framför dig, gör ditt bästa för att inte bli förolämpad.

När en katt väljer sin make är det ofta inte nödvändigtvis på grund av något man har gjort. Och ofta föredrar honkatter naturligtvis hanar och vice versa. Detsamma kan sägas med många hundar också. Ungefär som man säger i människovärlden när man hör att någon är en ”pappas tjej”.

Se även  Kan jag adoptera katter från samma kull? En veterinär förklarar

Om din katt väljer din man framför dig, gör ditt bästa för att inte bli förolämpad. Även om det kan verka extremt frustrerande, försök inse att din katt känner sig älskad av någon i ditt hem. Katter kommer att vara katter, vilket ibland betyder att din katt föredrar din man framför dig.

Är du nyfiken på hur katter väljer sina favoritmänniskor? Vi har svaret för dig här på Cats.com. Kolla in nästa artikel om detta ämne som många kattägare undrar över.

Charmigt foto på ett förtjusande par som delar en underbar stund med sin katt och skildrar den glädje och kärlek som husdjur kan ge till relationer.

Katter kommer att vara katter, vilket ibland betyder att din katt föredrar din man framför dig.

Vanliga frågor

Varför älskar min katt min rumskamrat mer än mig?

Om din katt väljer din rumskamrat framför dig, gör ditt bästa för att inte vara kränkande. Även om det kan verka extremt frustrerande, försök inse att din katt känner sig älskad av någon i ditt hem. Dessutom, om din rumskamrat är den som matar din katt regelbundet, kan detta vara en anledning till att din katt föredrar din rumskamrat framför dig.

Varför älskar min kattunge min man mer?

Det är allmänt känt att katter älskar att vara varma, och de är kända för att attraheras av värme. Det är förmodligen därför din katt föredrar att sitta och sova på din man.

Varför älskar min katt min vän mer än mig?

Din katt kanske gillar din vän mer än dig eftersom det förmodligen är den personen de först knöt ihop. Försök att vara den som matar din katt regelbundet eller som snabbt ger efter för din katts godiskommandon, för att bygga ett starkare band med henne.