Varför gillar fåglar att kasta saker? (6 OVERRASKANDE skäl!)

Du kanske har märkt hur vissa fåglar gillar att kasta saker, vilket orsakar en enorm röra! Och du har alltid undrat varför. Oroa dig inte, jag tänkte detsamma och gjorde lite forskning för att komma fram till ett definitivt svar. Det här är vad jag hittade:

Fåglar gillar att kasta saker för skojs skull. Men fåglarna kastar också runt sig saker för att klara tristess, för att testa lämpligt häckningsmaterial, för att testa ätbar mat, för att utforska sin miljö, för att visa missnöje och för att vägra otillfredsställande mat.

Är inte fåglar sådana gåtfulla varelser?! När du läser vidare kommer jag att diskutera orsakerna till att fåglar gillar att kasta saker mer i detalj! Jag kommer också att svara på några vanliga frågor som du kanske också är nyfiken på. Läs vidare för mer!

Varför gillar fåglar att kasta saker? (FULLSTÄNDIG förklaring)

Fåglar kan verkligen förstöra våra hem. (Men vi älskar dem fortfarande!) Har du någonsin stött på en sådan situation?

Åh ja, den där välbekanta förödelse som en enda fågel kan orsaka genom att kasta saker och skjuta saker från bord!

Detta beteende som många husdjursfåglar delar har fascinerat mig ett tag nu. Okej, låt mig börja med min förklaring till varför fåglar gillar att kasta runt saker.

Här är 6 anledningar till varför fåglar gillar att kasta runt saker:

1) Att hantera sin tristess

Om fåglar kastar runt saker, gör de förmodligen det av denna anledning: de är bara uttråkade! Fåglarna är inspärrade inomhus hela tiden och kan bli riktigt rastlösa, uttråkade och bara vilja ha lite kul.

Om fåglarna inte har tillräckligt med födosöksleksaker eller material att kasta, riva eller interagera med, blir de rastlösa och känner sig mer stressade. Som ett resultat rycker och slänger fåglar glaskoppar, pennor och andra värdefulla saker som vi inte vill gå sönder!

Den här videon förklarar varför det är roligt för många att kasta saker!

Om du letar efter sätt att låta din fågel lindra lite av den stressen, överväg att låta dem slita och leka med papper! Här är en artikel Jag skrev på säkra papper för fåglar att leka med. Kolla om du är intresserad!

2) För att testa häckningsmaterial

Fåglar har en naturlig instinkt att använda näbben för att bita och picka saker, vilket troligen ursprungligen användes för häckningsändamål.

Om fåglar plockar upp föremål som liknar kvistar, löv eller remsor av mjukt material, är det troligt att de visar sin naturliga instinkt att använda dem som häckningsmaterial när de häckar.

Fåglar plockar upp saker för att testa om de är tillräckligt mjuka eller styva nog för häckningsmaterial, och kastar sedan allt som inte uppfyller deras kriterier. Det är därför de tenderar att göra en sådan röra när de kastar runt saker.

Det är inte så att de gillar att kasta runt saker, det är faktiskt som hur vi gillar att pulverisera och slänga vårt papper när vi blir frustrerade över en idé – vi lämnar en röra!

3) För att testa för ätbar mat

Många fåglar i det vilda kommer att plocka upp saker för att testa om de är ätbara livsmedel som passar deras diet, och släppa dem om de inte är det!

Se även  Säkert papper för fåglar: en praktisk guide + bord!

Här är ett exempel på en vild amerikansk rödhake som plockar på saftiga maskar för en välsmakande måltid:

Coolt, inte sant? Det är inte så att de gillar att slänga runt saker hela tiden för skojs skull, ibland vill de bara se om det är ätbart, och om det inte är det så spottar de ut det.

Fast jag skulle inte råda dig att göra detsamma!

Se också till att föremålen din fågel har tillgång till är giftfria för dem så att de inte av misstag sväljer något de inte borde

4) Att utforska sin omgivning

Ibland när våra fåglar är nya för vår hemmiljö och föremålen i den, gillar de att göra lite utforskande genom att plocka upp och lägga ner saker.

Fåglar verkar fascineras av hur olika föremål landar med olika ljud. Ibland med ett ”boing”, ibland med ett ”duns”, och ibland tragiskt med ett högt ”CRASH” som får dem att flyga.

Fåglar gör sannolikt också saker som får oss att reagera starkare.

Om de skulle trycka bort vårt dyrbara porslin eller glas från bordet, skulle vi definitivt svara med höga flämtningar eller ilska, vilket på något sätt verkar tända dem. Kanske behöver de bara lite uppmärksamhet!

5) Att visa missnöje

Jag tycker att många fågelägare är överens om denna punkt. Fåglar har också på något sätt en ond glimt i ögonen när de tar tag i och kastar föremålen på våra bord!

Fåglar kan bli missnöjda. Med vad? Tja, det kan vara deras sexuella frustration, en förhöjd territoriell instinkt eller helt enkelt missnöje med deras livsrum.

Här är en annan video där fåglar kastar saker som du kan njuta av! Jag skrattade mycket åt den här. 🙂

6) Att vägra otillfredsställande mat

Fåglar kastar gärna mat för att uttrycka sitt missnöje med maten eller för rena underhållningssyfte. Men fåglar kan också få mat som inte är lämplig eller lämplig för dem, vilket gör att de kastar bort det.

Fågelägare gillar ofta att fylla på med fågelmat i stora mängder för att deras fåglar inte ska gå hungriga när de är borta över dagen.

Detta vanliga misstag gör dock att fåglarna kastar bort överflödig mat för skojs skull. Fåglar tenderar att slänga mindre mat när de har mindre att röra på sig.

Dessutom ger större skålar fåglarna en illusion av att det finns mindre mat, så att de värnar om den mer och inte kastar runt den så ofta! Det är bäst att justera mängden foder för att hitta den optimala ”sweet spot”-mängden som fungerar för din fågel!

Ett annat vanligt misstag som nya fågelägare gör när de lagar mat till sina fåglar är detta: de fyller sin mat i en blandning.

Fåglar är mer benägna att slänga mat välj sin favoritmat och lek med resten! Det är klokt att bara mata en typ av mat åt gången!

Se även  Bästa färger för fågelbad: En guide (Läs DETTA först!)

Här är ett exempel på en fågel som kastar mat:

Varför gillar fåglar att trycka bort saker från bordet?

De flesta fåglar gillar att skjuta bort saker från bordet för skojs skull för att klara av sin tristess. Men fåglar kan också trycka bort saker från borden för att utforska föremålens egenskaper, visa missnöje och förkasta otillfredsställande mat som ges till dem. Fåglar gillar också att höra och se hur saker faller från bordet.

Varför trycker fåglar av saker?

De flesta fåglar gillar att skjuta bort saker för skojs skull för att klara av sin tristess. Men fåglar kan också avvisa saker för att utforska föremålens egenskaper, visa missnöje och avvisa otillfredsställande mat som ges till dem. Fåglar gillar också att höra och se hur saker faller och landar.

Varför kastar papegojor saker?

Papegojor gillar att skjuta undan saker för skojs skull för att klara av sin tristess. Men papegojor kan också avvisa saker för att utforska föremålens egenskaper, visa missnöje och avvisa otillfredsställande mat som ges till dem. Papegojor gillar också att höra och se saker falla och landa.

Varför kastar kakaduor saker?

Kakaduor gillar att slå av saker för skojs skull för att klara av sin tristess. Kakaduor kan dock också avvisa saker för att utforska föremålens egenskaper, visa missnöje och avvisa otillfredsställande mat som ges till dem. Kakaduor gillar också att höra och se saker falla och landa.

Varför kastar min parakit saker?

Parakiter gillar att kasta saker för att klara av sin tristess. Men parakiter kan också avvisa saker för att utforska föremålens egenskaper, visa missnöje och avvisa otillfredsställande mat som ges till dem. Papegojor gillar också att höra och se saker falla och landa.

Hur förhindrar du att fåglar kastar mat?

Här är några steg för att förhindra att fåglar kastar mat:

 1. Fyll inte fågelmat i för stora mängder
 2. Mata fåglarna i större skålar
 3. Lägg inte fågelmat i en blandning

1) Mata inte för stora mängder fågelmat

Fågelägare gillar ofta att fylla på med fågelmat i stora mängder för att deras fåglar inte ska gå hungriga när de är borta över dagen. Detta vanliga misstag gör dock att fåglarna kastar bort överflödig mat för skojs skull. Fåglar tenderar att slänga mindre mat när de har mindre att röra på sig.

Se även  Säker färg för fågelholkar: En startguide! (Läs DETTA först!)

2) Mata fåglar i större skålar

Dessutom ger större skålar fåglarna en illusion av att det finns mindre mat, så att de värnar om den mer och inte kastar runt den så ofta! Det är bäst att justera mängden foder för att hitta den optimala ”sweet spot”-mängden som fungerar för din fågel!

3) Lägg inte fågelmat i en blandning

Ett annat vanligt misstag som nya fågelägare gör när de lagar mat till sina fåglar är detta: de fyller sin mat i en blandning. Fåglar är mer benägna att slänga mat genom att välja sin favoritmat och leka med resten! Det är klokt att bara mata en typ av mat åt gången!

Slutgiltiga tankar

Fåglar verkar verkligen tycka om att förstöra saker, men vi älskar dem fortfarande! I den här artikeln har vi diskuterat mycket varför fåglar gillar att kasta saker, försett med några exempel.

Jag hoppas att du tyckte om att läsa den här artikeln lika mycket som jag tyckte om att undersöka och skriva om den. Tack för att du läste och glad fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit- källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

 • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
 • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
 • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
 • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
 • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
 • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!