Varför skakar min kanin när jag håller honom?

Varför skakar min kanin när jag håller honom?

Att uppfostra ett husdjur skiljer sig inte mycket från att uppfostra ett barn. Du måste känna till ditt husdjurs natur, beteendet det uppvisar och det onaturliga beteendet det uppvisar.

När det kommer till kaniner har varje kanin en unik karaktär och förmodligen ett unikt sätt att visa sina känslor och beteende.

Som husdjursägare måste du ha förmågan att förstå vad din kanin försöker berätta för dig innan det är för sent.

Kaniner jamar inte som en katt eller skäller som en hund. Deras handlingar kommer att berätta om det finns ett problem. Dessa åtgärder kan inkludera skakning, avföring i ett oregelbundet mönster eller till och med grävning.

För några dagar sedan fick vi svar.

Kommentaren löd:

Min lilla bulle är alltid så lekfull och rolig. Hon fortsätter springa runt i huset och leka med sin lilla fru Piggy. Men ibland när hon går ut kommer hon springande mot mig och hennes kropp skakar våldsamt. Hon gömmer sig sedan i en låda. Varför gör hon det här? Hur kan jag veta vad som stör henne?

Kaniner kan skaka av flera anledningar. Det kan bero på deras fega natur. De kan vara oroliga för rovdjur eller värmen. Vissa kaniner gillar inte förändringar, så de darrar när de hålls.

Varför skakar min kanin när jag håller honom?

I den här artikeln har våra redaktörer förklarat alla orsaker och metoder för att behandla en darrande kanin.

Kaniner är fantastiska husdjur. De förvånar dig varje gång med sina små knep och babynatur. Alla djur kan vara stressade precis som vi.

Det är upp till oss hur vi ska få dem att återhämta sig från sina darrningar och rädslor. Låt dem bara tro på dig. Överge dem aldrig.

Låt oss diskutera först:

Solsting

Kaniner är fulla av päls. Kaniner är i princip gjorda för relativt svalare områden. De tål kyla bra.

Men när det kommer till värme så hanterar kaniner det inte så bra. Kaniner tål temperaturer under 25 grader Celsius, men efter 25 grader förvärras deras tillstånd.

När kaniner får värmeslag börjar de skaka mycket. Det är raka motsatsen till oss människor när vi darrar under extrem kyla.

Se även  Vet kaniner när deras ägare är ledsna?

Anledningen till att detta händer är att de vidgar sina blodkärl för att normalisera temperaturen. Denna svullnad uppstår nära öronen.

När en kanin drabbas av värmeslag skakar den på huvudet och öronen. Det kan till och med visa en skakning på huvudet. Du kan också märka att kaninens tunga sticker ut och har svårt att andas.

Förutom symtomen kan du upptäcka att din kanin är lite trött och yr. Du kan också se att den plötsligt svalnar. Det är ett tecken på att du måste agera snabbt innan situationen förvärras.

Du kan enkelt förhindra denna situation hemma.

Först och främst, se till att rumstemperaturen är kall. Slå på luftkonditioneringen omedelbart. Låt inte kaninen gå ut igen.

Ta ett lakan, blötlägg det i vattnet och täck din kanin med det lakanet. Detta kan hjälpa honom att slappna av lite. Tvätta dem inte med iskallt vatten eftersom det också kan vara dödligt.

Hitta det coolaste golvet i ditt rum och placera din kanin på den platsen.

Om din kanin fortfarande skakar på huvudet, vänta inte utan skynda dig till närmaste veterinär innan det är för sent. Överhettning kan döda kaniner.

Stress/ångest

Stress och ångest kan också vara orsaken till att din kanin skakar. Det är vanligt hos vuxna kaniner.

Forskning visar att vilda kaniner är mer stressande än husdjur.

För dagens fråga: Varför skakar min kanin när jag håller honom? Detta är ett måste att läsa.

Stress kan ibland öka när en kaninhane utövar sin dominans över andra kaniner. Detta kan till och med innefatta att hoppa över det motsatta eller till och med samma kön.

Dessutom kan din brist på vård eller att gå ut under längre perioder vara orsaken till din kanins ökade stress.

En annan viktig anledning är hög musik. Om du har för vana att lyssna på dina rocklåtar med högre volymer kan detta öka din kanins ångestnivåer och få kroppen att skaka.

Stress och ångest kan alltid förebyggas med kärlek och omsorg.

Lämna inte din kanin ensam under långa perioder. Ge honom några leksaker för att minska stressen. Låt den spela nära dig.

Spela inte högre musik eller ens skrik framför din kanin. Din starkare ton kan få den stackars kaninen att darra av rädsla och ångest.

Se även  Attraherar husdjurskaniner ormar?

Det är bäst att kastrera din kanin så att den inte visar dominans över andra kaniner. Kastrerade och steriliserade kaniner är mindre stressande och mer lekfulla.

Rädsla

Kaniner är bytesdjur. Känslan av rädsla sitter i magen. De är så rädda att de börjar skaka och gömma sig.

Rädsla uppstår främst när kaniner känner att det finns rovdjur i närheten. Kaninen kan, på grund av sin naturliga instinkt, känna sin närvaro långt före oss.

De kommer att försöka skaka våldsamt eller gömma sig i våra händer. Du kan till och med känna hur hans näsa surrar och rycker. Ibland händer det när man klipper deras naglar. Det skrämmer dem.

En annan viktig orsak kan vara övergången från ett hem till ett annat. Det kan leda till kaniner som tidigare haft familj och som senare gavs till en annan familj.

Du kommer att se att den kommer att gömma sig och i det här fallet försöka att inte komma framför dig. Det är viktigt att låta kaninen komma nära dig, annars kan rädslan döda honom.

Du måste ta reda på varför din kanin är rädd. Det kan vara ett närliggande husdjur som ligger och väntar på din kanin. Det kan vara ett herrelösa djur utanför huset.

Försök att jaga efter ditt husdjur. Vila honom i ditt knä och borsta försiktigt håret mot hans panna och päls.

Om han gömmer sig är det bättre att ligga eller sitta på golvet och vänta på att han ska komma ut. Kaniner är vänligare mot människor som ligger på marken.

Ge honom massor av bra leksaker som hjälper honom att inte känna sig ensam. Be dina grannar att flytta sina husdjur till en plats långt hemifrån.

Om din kanin fortfarande är väldigt rädd, kontakta en bra veterinär för bättre behandling.

Några tips för att förhindra skakning hos kaniner

Skakning är ett tecken på fara. Det finns mycket enklare saker du kan göra för att förhindra dessa typer av skakningar i framtiden.

Först och främst, om du inte längre vill reproducera kaninungar, är det bäst att kastrera eller sterilisera kaninerna.

Se även  15 tips för säker körning med en kanin

Kastrerade kaniner är vänligare och mindre stressande. Dessutom kommer de inte att kissa i varje hörn av rummet för att hävda sin dominans.

Om du inte vill att din kanin ska få värmeslag, ta honom inte ut för att leka under varma sommardagar. Ta dem på kvällen eller på morgonen.

Du kan också hålla en låg temperatur i ditt hem för kaninerna. De ska inte ha tillgång till en sådan plats som är dåligt ventilerad och varm.

Ta väl hand om din kanins kost och hälsa. Ge honom alltid färskt hö och vatten så att han kan hålla sig fräsch.

Behandla dem med frukt, grönsaker och bladgrönsaker. Det kommer att ge deras ämnesomsättning en rejäl boost och göra dem tillräckligt starka så att de inte skakar.

Om det finns husdjur i området som orsakar din kanin rädsla och ångest, är det bäst att identifiera dessa djur och be deras ägare att ta hand om dem.

Ibland är det dina egna husdjur som kaniner kan vara rädda för. I det här fallet kan du behöva ge upp ett husdjur eller se till att de inte ser varandra.

Du ser också till att utrymmet de leker i, buren de bor i och deras leksaker är rena och snygga. Stökiga saker orsakar stress för kaniner.

Invadera inte deras personliga utrymme. Kaniner gillar att ha sin egen tid och om de ägnar sig åt det kan de få en stor chock.

Låt dem komma till dig när det behövs. Tänk inte på det som en leksak. Om du inte förstår något är det bäst att konsultera en veterinär.

Så vi hoppas att det har blivit tydligt för dig varför kaniner vibrerar och vad de egentligen vill säga och hur du kan få det här att sluta. De behöver din kärlek. De kommer att bli bra. God dag!

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Kan kaniner leva lyckliga ensamma?
  • Vilka ljud hatar kaniner?
  • Varför gör min kanin konstiga ljud?
  • Varför gräver kaniner i dina kläder?
  • Hur säkerställer du att din kanin njuter av att hållas fast?
  • Hur visar kaniner tillgivenhet? 12 tecken att hålla utkik efter!
  • Varför är min kanin plötsligt rädd för mig?