Varför sover min katt på min kudde? 5 skäl varför!

Älskar din katt att krypa på din kudde? Vältar du om natten och hittar ett ansikte fullt av päls? Vill du veta varför katter gör så här? Läs vidare för att ta reda på det!

Katter är mycket intelligenta och känsliga varelser. Många av de saker de gör kan förvirra oss och få oss att undra vad fan som händer. En av dessa saker är att de tar en stolthet där vi lägger våra ansikten på natten och hävdar att det är deras föredragna sovställning. Det finns många anledningar till varför katter sover på våra kuddar. Låt oss ta en djupdykning i anledningarna.

Slutsats

Katter sover 12–18 timmar om dagen, så de behöver en superbekväm plats!

Katter väljer några mycket bisarra ställen att sova på. Det finns många faktorer som påverkar deras val. Det handlar inte bara om värme och komfort. Att känna sig trygg står också högt på deras prioriteringslista.

Om din katt har bestämt sig för att sova på din kudde på natten är det vanligtvis ett tecken på att du har ett bra band med din katt. Om du inte vill dela din kudde med din lurviga bebis går det också bra. Att hitta en balans där du och din katt är både glada och nöjda är det viktigaste.

Läs också: Varför väser min katt åt min sambo?

Vanliga frågor

Varför sover min katt bara på min kudde när jag inte är hemma?

Om din katt bara sover på din kudde när du inte är hemma kan det vara ett tecken på separationsångest. Katter kan bli ensamma om de lämnas ensamma under långa perioder. De blir oroliga och stressade och börjar leta efter ett ställe som luktar dig eftersom din doft ger dem tröst. När du är i huset blir de lugnade av din närvaro så att de inte behöver leta efter en alternativ säker plats.

Se även  Kan katter känna dåligt väder?

Varför sover min katt på min kudde under dagen?

Om din katt väljer att sova på din kudde under dagen, kan det bara vara en personlig preferens. Det kan bero på att de valde den bekvämaste platsen att sova i huset. De brukar välja en mysig och varm plats som luktar som deras favoritperson.

Hur förhindrar jag att min katt sover på sängen?

Om du inte vill att din katt ska sova på din säng, håll din sovrumsdörr stängd och se till att sovrummet är förbjudet från början. Om du plötsligt hindrar din katt från att sova i sängen när hon har sovit där ett tag, kommer hon att bli väldigt upprörd eftersom hon inte kommer åt sin favorittupplur längre. Om du tycker om din katts sällskap på natten och inte har något emot att de använder dig som en kroppskudde, är det helt okej om ni sover tillsammans i harmoni.

Varför sover min katt på min kudde och inte min mans?

Katter prioriterar sitt eget välbefinnande och säkerhet. De kommer att välja att ligga med den person i hushållet som erbjuder dem detta. De väljer vanligtvis den person som matar dem och interagerar med dem oftast och initierar lektid. Det är den person som de har de mest positiva interaktionerna med som de går och lägger sig med. Så om det här är du i ditt hem, betrakta dig själv som kattkunglighet!