Vet kaniner när deras ägare är ledsna?

Husdjur är fantastiska känslomässiga stöddjur, och de vanligaste typerna människor håller är hundar och katter. Men alla typer av tama djur kan vara en källa till tröst för sin ägare, inklusive kaniner. Kaniner är bra husdjur som kräver minimal omsorg om sin kost, träning och skötsel, och i gengäld visar de sig vara kärleksfulla och stödjande djur. Det är bra, men vet kaniner verkligen när deras ägare är ledsen?

Kaniner kan upptäcka sin ägares sorg genom att känna av förändringar i kroppsspråk och ton. De svarar ofta på känslomässiga och fysiska signaler och speglar ägarens attityder och känslor. Därför är det tillrådligt att hålla dina känslor i schack kring kaniner.

Precis som hundar har kaniner också skarpa sinnen. Även om kaniner är känslomässigt stödjande, så är de det också spegla känslor; därför är det ibland troligt att din kanin blir orolig när du är orolig eller blir ledsen när du är ledsen. Av denna anledning är det viktigt att se till att din kanin inte tar på sig för många negativa känslor från din sida.

Hur Kaniner känner igen sorg hos sina ägare

Eftersom kaniner kan upptäcka sorg hos sina ägare, kan de också bli ledsna. De känner igen sin ägares ord och toner och svarar därefter. Om du till exempel använder en sjungande och glad ton med din kanin, vet han att det är förknippat med positivitet och roligt. På samma sätt kommer en arg ton att göra din kanin orolig och tyst. Till exempel kan kaniner känner igen sorg i sin ägares ton och kan svara med tillgivenhet eller sorg.

Det finns flera sätt som kaniner visar erkännande av sorg och depression hos sina ägare, inklusive:

  • En minskning av aktiviteten. Kaniner är aktiva djur och när de är ledsna visar de mindre energi och spenderar mer tid med att hänga runt i slöhet.
  • De kommer att sluta sköta sig själva. När kaniner är deprimerade slutar de bry sig om självvård och kan hittas med tråkiga, trassliga hår.
  • De kommer att sluta äta som de brukar göra.
Se även  Varför kaniner skramlar burstänger och hur man förhindrar det

Det går bra att trösta sin kanin när han är ledsen, men det är också viktigt att hålla sig lugn och agera normalt efter ett tag, annars kan din kanin bli deprimerad, vilket kan vara farligt för hans hälsa.

Dessa signaler kan betyda att din kanin är känslomässigt förvirrad; men de kan också vara tecken på ett allvarligare hälsoproblem. Det är alltid bäst att kontakta din veterinär om du ser drastiska förändringar i din kanins beteende och utseende.

Hur kaniner stöttar sina ledsna eller deprimerade ägare

Kaniner kan vara en gudagåva till sina ägare om de har känslomässiga problem av något slag. De har denna magiska förmåga att förändra även den mörkaste dagen för sina ägare. Många faktorer förknippade med att leva med en kanin kan hjälpa en person att känna sig mindre ensam eller ledsen och avleda negativa tankar.

Kaniner ger känslomässigt stöd till sina ägare eftersom:

1. Kaniner är kärleksfulla och milda djur

Kaniner är fogliga och kärleksfulla varelser. De tar inte mycket tid att knyta an till sina ägare och känna igen deras signaler när de tränas. Kaniner älskar att gosa, men behöver också lite tid innan de känner sig bekväma med att bli gosade. Det beror på att de ibland kan känna sig fångade i en omfamning och deras bytesinstinkt kan skrämma bort dem. Det är också bra att hysa mer än en kanin åt gången för att hålla dem sällskap och för att inte bli ensamma.

2. Kaniner är väldigt tysta

Kaniner är lugna djur och att föredra när det kommer till klagande grannar.

Till skillnad från skällande hundar eller jamande katter, gör kaniner bara några få gnisslande ljud som knappt hörs utanför rummets gränser.

Även om du gillar lugn och ro omkring dig istället för folkmassor, kommer dessa kaniner inte att störa din lugna livsstil.

Se även  Är kaninselar grymma? Säkert eller inte?

3. Kaniner ger långvarigt känslomässigt stöd

Till skillnad från andra husdjur, inklusive råttor och katter, kaniner blir över tio år gamla och det är lätt att bygga en långvarig relation med dem utan att misströsta om deras livslängd. Den extra fördelen med att kaniner är känslomässigt stödjande innebär att man kan ha en mysterapeut under en lång period.

4. Kaniner behöver inte mycket tid

Kaniner kan bo bekvämt i hemmet och behöver inte besök eller promenader som hundar. Eftersom kaniner är små till storleken är det inget krångel för ägare att hoppa runt och lektid är inte ett stort tidsförpliktelse.

5. Kaniner tar inte mycket plats

Att hysa en kanin är inte svårt utrymmesmässigt. Deras lilla storlek gör att ägaren enkelt kan hålla dem i ett litet bostadsutrymme och även ta dem med sig om de så önskar. En annan fördel med en kanins storlek är att de, till skillnad från råttor, inte kan försvinna eller bli omöjliga att spåra.

6. Kaniner är lätta att Tatt regna

Det tar mellan några dagar och två veckor för kaniner att lära sig hur man använder en kattlåda på rätt sätt och är i allmänhet rena djur. Regelbunden positiv förstärkning kan hjälpa dem att snabbt lära sig de signaler du vill att de ska förstå.

Eftersom kaniner har lågt underhåll jämfört med andra husdjur. Kaniner är ett bra val för människor som gillar lugnt sällskap och som annars känner sig ensamma. Att ta hand om en kanin kan också lägga negativa känslor åt sidan eftersom de skulle vara upptagna av sitt husdjur.

Kaniner visar tillgivenhet när de känner igen sorg

Kaniner är sociala djur och om de inte ges tillräckligt med uppmärksamhet och tid kan de bli deprimerade. Därför kan en ägare som är deprimerad och obunden under långa perioder orsaka förtvivlan hos sin kanin. Din kanin kommer att bli mer fäst vid dig om han tycker att din tid tillsammans är trevlig.

Se även  Ska min kanins öron vara varma?

Kaniner kan visa det tillgivenhet mot en nödställd eller deprimerad ägare på följande sätt:

  • Han eller hon kanske nappar på digmen du måste skilja på ett bett och en försiktig klämning.
  • Precis som hundar gillar kaniner också att klia sigoch om de ber om att bli kliade betyder det att de älskar dig och vill bli behandlade på samma sätt.
  • Om din kanin lägger sig bredvid dig och gör detta ofta betyder det att han gillar dig. Eftersom liggande saktar ner från faran eftersom den måste resa sig först, betyder det att kaninen litar på dig och känner sig trygg runt dig.
  • Om din kanin slickar dig är det ett tecken på att han litar på och älskar dig. Att slicka är en del av grooming och kaninen tror att du är en del av hans familj, och det är hans sätt att hålla dig ren och frisk.
  • En kanin kan visa tillgivenhet när den cirklar runt dig eller hoppar i luften när du är i närheten medan du knäpper hans öron.

Att upprätthålla en lycklig och hälsosam relation med ditt husdjur kan också åstadkomma hälsosammare förändringar i ditt dagliga liv. Positiva vibbar lockar till sig mer positivitet; Därför, om du har haft en dålig dag och inte känner dig lycklig en viss dag, kan du ägna dig åt lekfulla och kärleksfulla beteenden med din kanin för att förbättra ditt humör.

Slutsats

Kaniner är kärleksfulla husdjur och kan vara terapeutiska för sina ägare. De blir mer tillgivna när de känner att deras ägare är deprimerade eller ledsna och kommer att vilja muntra upp dem. Men om de utsätts för sorg för länge kan de ta till sig den och själva bli olyckliga. Därför är det klokt att söka tröst hos din kanin till viss del och försöka behålla lugnet för att behålla balansen.