Vilka är dina alternativ om du inte har råd med en veterinär till din kanin?

Eftersom kaniner kräver specialiserade veterinärer med kunskap om smådjur, finns det vanligtvis lite rörelseutrymme när det kommer till att hitta billig hälsovård. Det är inte ovanligt att det bara finns en eller två kaninveterinärer inom två timmars bilfärd.

I de flesta fall är det enda realistiska alternativet i en sann nödsituation att förhandla fram en betalningsplan eller använda en kreditbaserad lösning som CareCredit. Det finns vissa organisationer som kan ge finansiering eller ekonomisk hjälp med veterinärräkningar, men dessa har ofta långa väntelistor och godkännandeprocesser.

Om du bor i en stad eller ett tätbefolkat område, är det mer sannolikt att du har andra alternativ tillgängliga för dig. När jag bodde i Washington DC fanns det åtminstone ett djurhem som också hade ett samhällsprogram som gav veterinärvård till låg kostnad. Du kanske också kan hitta program på lokala veterinärhögskolor.

Hur dyra är veterinära nödsituationer för kaniner?

Tyvärr är veterinärkliniker kända för att inte vara särskilt tydliga i sin prissättning. Ofta vet du inte hur mycket något kostar förrän du åtminstone tar med ditt husdjur för triage. Detta gör det extremt svårt att budgetera därefter eller jämföra kostnaderna för flera kliniker i området. Många tvekar att ta in sina husdjur när de behöver eftersom de inte har en aning om hur mycket det kommer att kosta.

Eftersom priset på akuttjänster kan variera så dramatiskt mellan kliniker och beroende på typen av akut (oavsett om operation eller vård över natten behövs), kan jag bara ge dig grundläggande uppskattningar som du kan förvänta dig baserat på min egen erfarenhet:

  1. $300-$400 för en GI Stasis Emergency (när din kanin har fått vätska och mediciner och inte behöver stanna över natten)
  2. $1 000-$2 000 för operation och en natts vistelse
  3. $2 000-$3 000 för övernattningar på kliniken i flera dagar

WabbitWiki har en databas där de samlar information om hur mycket veterinärvård för kaniner kostar. Tanken är att hjälpa människor att fatta mer välgrundade beslut och planera därefter för förväntade och oväntade medicinska räkningar för husdjur. Du kan också ange beloppet för dina egna veterinärräkningar för att göra databasen mer exakt och komplett. Observera: detta är inte en tjänst som betalar räkningar, den är bara avsedd att bättre informera kaninsamhället som helhet om veterinärkostnader.

1. Prata med din veterinär om betalningsplaner

Det enklaste sättet att betala för en oväntad veterinärräkning är att prata med din veterinär om en betalningsplan. Många veterinärkontor har planer på plats eftersom de vet att oväntade veterinärräkningar är svåra för människor att ha råd med. Även om du inte har en typisk betalningsplan, kanske du kan avsluta en affär om du är öppen med din ekonomi och kommunicerar din betalningsvilja.

Se även  Kaniner vs hundar: Hur jämför de med husdjur?

Försök att vara så respektfull som möjligt när du pratar med din veterinär eller receptionisten. Jag vet att räkningarna kan kännas extremt höga ibland, men kom ihåg att veterinärens och sjukhuspersonalens expertis behövs över en natt för att övervaka din kanins tillstånd. Ju mer respektfull och förstående du är, desto mer kommer veterinärkliniken att vara villig att arbeta med dig och upprätta en fungerande betalningsplan.

I vissa fall kan du minska vårdkostnaderna genom att övervaka din kanin hemifrån. Om din kanin börjar återhämta sig från orsaken till nödsituationen, kanske din veterinär vill övervaka honom över natten för att se till att han mår bra. Du kanske vill prata med din veterinär och se om kaninen kan tas hem så att du kan övervaka dess tillstånd hemma.

Eftersom övernattningar avsevärt kan öka veterinärräkningarna, är det värt att ha det här samtalet för att tillsammans avgöra om övervakning hemma är ett genomförbart alternativ. I slutändan rekommenderar jag att du följer din veterinärs råd om detta.

2. ZorgCredit

Ett annat alternativ om du är i en trång situation är CareCredit. Detta fungerar som ett kreditkort, men 0% ränta gäller under kontraktets löptid (6 till 24 månader) om det används för vårdkostnader över 200 € (veterinärkostnader ingår som sjukvård).

Du måste dock se till att du betalar läkarräkningen före terminens slut. Om du inte gör det kommer du att debiteras retroaktiv ränta från datumet för den ursprungliga fakturan. Så även om det här är ett bra alternativ för medicinska nödsituationer, var försiktig så att du inte hamnar i djupa skulder.

Se också till att du frågar om veterinärpraktiken du ska acceptera CareCredit. Även om de flesta gör det vill du ändå vara säker innan du ansöker om ett CareCredit-kort. Veterinärmottagningen är också van vid att hantera CareCredit och ge dig råd om ansökan.

3. Leta efter program på lokala djurhem och räddningscenter

Om du har tid kan du snabbt söka efter djurhem i området med billiga veterinärkliniker. Vanligtvis är dessa begränsade till låg- till medelinkomstfamiljer (den jag visste hade en årsinkomst på cirka 60 000 dollar), och de hanterar inte alltid nödsituationer (de är vanligtvis specialiserade på billiga spay- och kastreringsoperationer).

Se även  De 7 bästa grönsakerna för din kanin

Lokala skyddsprogram är förmodligen inte ett alternativ i händelse av en sann nödsituation där din kanin behöver omedelbar vård, men de är fortfarande värda att undersöka.

4. Finns det några lokala veterinärhögskolor?

Den andra platsen du kan hitta billig veterinärvård är på en lokal veterinärhögskola. Vården övervakas av certifierade veterinärer, men erbjuder eleverna lärandemöjligheter. Återigen, dessa program är inte alltid lämpliga för nödsituationer, men det är värt att kolla om det finns ett program nära dig.

Det här är några högskolor som erbjuder lågprisprogram, men du kan alltid kolla universiteten nära dig för att se vad som är tillgängligt:

  1. Cornell University College of Veterinary Medicine (Ithaca, New York)
  2. University of Florida College of Veterinary Medicine (Gainesville, Florida)
  3. Colorado State University College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences (Fort Collins, Colorado)
  4. North Carolina State University College of Veterinary Medicine (Raleigh, North Carolina)
  5. University of California, Davis School of Veterinary Medicine (Davis, Kalifornien)

5. Kan man teckna en husdjursförsäkring för kaniner?

Husdjursförsäkring hjälper dig inte om du redan har akuta medicinska räkningar som måste betalas. Däremot kan det kanske hjälpa dig med framtida kostnader. De enda två försäkringsbolag jag känner till (i USA) som erbjuder sjukförsäkring för kaniner är RikstäckandeOch Husdjursförsäkrad.

Personligen har jag ett husdjurssparkonto för att betala för oväntade nödsituationer, så jag kan inte bedöma kvaliteten på dessa försäkringsbolag, men de är värda en titt om du vet att du inte har råd med ett akut veterinärbesök.

Upprätthålla ett husdjurssparkonto

Enligt min personliga erfarenhet är det mer ekonomiskt vettigt att ha en nödfond för husdjur än att köpa en husdjursförsäkring för kaniner. Om inte din kanin har regelbundna nödsituationer, kommer matematiken sannolikt att gå emot dig, och du kommer att sluta spendera mer på försäkring än du någonsin borde spendera på din kanins veterinärräkningar.

Istället för att betala försäkringspremier kan du ställa in en automatisk månatlig transaktion för att överföra $25 eller $50 (vad du än har råd med inom din budget) till ett separat sparkonto som du använder för nödsituationer för husdjur.

Men du känner till dina egna utgiftsvanor. Om du är den typen av person som spenderar pengar när det gäller även när du försöker spara dem, kan husdjursförsäkring vara det bättre alternativet för dig.

6. Organisationer som hjälper till med veterinärräkningar för kaniner

Det finns vissa organisationer som hjälper djurägare att betala medicinska räkningar. Du kan oftast söka bidrag via deras hemsida, men i de flesta fall är det lång väntelista innan din ansökan kan godkännas. Många organisationer accepterar också endast veterinärräkningar för katter eller hundar eller kräver förhandsgodkännande (för icke-brådskande operationer).

Se även  Kan kaniner äta tistlar?

Jag har sammanställt den här listan över organisationer efter bästa förmåga, inklusive de som accepterar veterinärräkningar för kaniner:

Nyhetsbrev med tips och tricks

Om du är ny på kaninvård, kolla in Bunny Ladys varannan månads nyhetsbrev. Omedelbart efter att du har registrerat dig kommer du att få en GRATIS PDF-manual för kaninvård. Jag har satt ihop en guide som tar upp alla grunderna i kaninvård så att du har allt på ett ställe. Du får då tips och tricks om kaninskötsel direkt i din brevlåda, så att du kan vara säker på att du tar utmärkt hand om din nya kanin.

ATT REGISTRERA

Rekommenderade produkter och märken

Viktigt: Dessa är affiliate länkar. Som dotterbolag till Amazon, Small Pet Select och Chewy.com kan jag få en liten provision på kvalificerade köp.

De två märkena jag använder när jag köper mat till min kanin är Oxbow Och Välj ett litet husdjur. Dessa har båda högkvalitativa kaninprodukter och är företag som bryr sig om våra smådjurs hälsa. Om du köper något från Välj ett litet husdjur använd koden KANIN i kassan för att få 15% rabatt på din första beställning.