Vilka djur kommer överens med kaniner?

Kaniner anses vara bytesdjur. Om du redan har en kanin bör du därför fundera på vilka djur du ska ha som husdjur.

Dessutom bör du också avgöra om en kanin kommer att komma överens med ditt nuvarande husdjur. Som tur är finns det gott om djur som kan komma överens med kaniner.

Kaniner och andra djur

Att ta med två husdjur i ett hushåll kan vara extremt skrämmande. Det är vanligtvis en farlig upplevelse, särskilt för små djur som kaniner.

Dessa lurviga varelser är mycket vänliga. Det betyder dock inte att de kan komma överens med vartannat djur.

Eftersom kaniner är sociala djur går det utmärkt att ha dem runt andra djur. De fungerar bäst i par eftersom det är det bästa sättet att få stimulans.

Men dessa lekfulla varelser kommer också överens med andra specifika djur. Du kanske letar efter ett nytt husdjur om du har en kanin.

Alternativt kan du ta reda på om en kanin skulle komma överens med ditt nuvarande husdjur. Hur som helst, det är bäst att ta lite tid att göra lite research.

Eftersom kaniner är bytesdjur kommer de bäst överens med andra bytesdjur. Dessa inkluderar kycklingar, hamstrar, papegojor, marsvin, etc.

Det är också därför de kan få problem med vissa djur. Till exempel de som utgör flest hot och faror för dem.

Sådana djur kan vara hundar/katter som har högre bytesdrift och ormar. Andra inkluderar tigrar, apor, possums, tvättbjörnar, murmeldjur, illrar och skunkar.

Låt oss ta en titt på populära husdjur och om de kommer överens med kaniner.

Kommer hundar överens med kaniner?

Hundar är inte bara ett populärt husdjur, de är också extremt vänliga. De är väldigt lika kaniner i socialt beteende.

Det är därför som vissa hundar kommer riktigt bra överens med kaniner. Dock, detta beror helt på rasen och temperamentet hos den specifika hunden.

I naturen anses vissa hundar vara rovdjur och jägare av naturen. Därför äter de ofta små djur som kaniner.

Så om du hyser en hund och en kanin tillsammans kan de attackera kaninen. Det beror dock på hunden själv.

Till exempel är schäferhundar rovdjur av naturen. De har med andra ord en hög bytesdrift.

Det är därför de kan attackera din kanin. Det är bäst att långsamt introducera djuren för varandra och överväga adoption.

I vissa fall kan schäfern lämna kaninen ifred. De kan dock göra sitt bästa för att upptäcka dem hos andra.

Yorkies är en annan hundras som du inte bör hålla en kanin med. Dessa små hundar har en naturlig tendens att attackera små djur som kaniner och hamstrar.

Eftersom deras bytesdrift är ganska stark bör du aldrig lämna dem ensamma med kaniner. De kommer att attackera och möjligen döda kaninen.

Se även  Vilka kaninraser lever längst?

Förutom Yorkies kan andra små hundar lätt samexistera med kaniner. De kommer särskilt överens om de också är uppvuxna tillsammans.

Man bör också vara försiktig med hundraser som vinthund, skotsk rådjurshund, foxterrier och varghund. Dessa kan också attackera och möjligen döda din kanin.

De flesta andra typer av hundar är ganska älskvärda mot kaniner. Till exempel, Labradorer har en cool natur till sin natur och är också sociala.

Om du föder upp en kanin och en labrador tillsammans har du inga problem. Men om de introduceras senare i livet bör du vara försiktig.

Det finns vissa hundraser som är mycket bättre följeslagare för en kanin. Dessa inkluderar Golden Retriever, Malteser, Japansk haka, Stora Pyrenéerna och Chihuahua.

Valpar kommer säkert överens med kaniner också. Men eftersom de ofta blir överexciterade måste du vara försiktig.

Valparna kan skada kaninen mitt i spänningen. Detta gäller särskilt när de först introduceras.

Du måste se till att din valp är lugn under den första introduktionen. Annars finns det en chans att mötet går dåligt.

Vi presenterar hundar och kaniner

En viktig aspekt av att hålla ihop hundar och kaniner är introduktionen. Detta kommer verkligen att sätta tonen för hela deras förhållande.

Om en kanin och en hund introduceras i unga år kommer de snabbt överens. Detta är dock inte fallet med äldre hundar.

Dessutom kanske det inte är fallet med vissa hundraser, som schäfer och labrador. Därför, om du har en stor hund, måste du följa specifika steg för introduktionen.

Först och främst bör du bekanta hunden med lukten av kanin innan du introducerar den. För att göra detta, placera en trasa eller filt i kaninens bur i några dagar.

Ge sedan din hund filten och se hur den reagerar. Om deras reaktion är normal kan du introducera de två djuren tidigare.

Om inte, måste du vänta ut introduktionen tills de gillar lukten. Ett annat sätt är att helt enkelt klappa och hålla i din kanin för att få pälsen på dina kläder.

Tillbringa sedan lite tid med hunden. Återigen kommer deras svar att berätta för dig vad du ska göra när det gäller när du ska introducera de två djuren.

Den första bekantskapen är ganska avgörande. Din hund eller valp kan också bli överdrivet upphetsad, vilket kan skrämma eller skada kaninen.

Det är därför det är bäst att ta din hund på en promenad först för att lugna ner den. När de har lugnat ner sig, presentera dem för kaninen.

Om du har en stor hund är det tillrådligt att inte lämna din kanin ensam med honom. Detta gäller även alla andra hundar med rovbeteende i naturen.

Se även  Hur mycket kostar en kanin? (plus löpande månadsavgifter)

Att lämna dem ifred kan vara ganska farligt och kanske inte sluta bra för din kanin.

Kommer katter bra överens med kaniner?

I de flesta fall kan kaniner och katter lätt samexistera och komma överens. Detta gäller särskilt om en katt har ett lugnare temperament.

Överraskande nog kan de två till och med vara utmärkta följeslagare. Detta trots att katter är naturliga rovdjur.

Även om de är naturliga rovdjur, är domesticerade katter vältränade och vänligare. Men du måste fortfarande komma ihåg det katter är naturliga jägare.

Om kaninen är för liten kan de se den som ett byte. Det är därför du aldrig ska introducera en vuxen katt för en kaninunge.

Alternativt bör du vara försiktig med kattungar och stora kaniner. Den stora storleken på kaninerna kan skrämma kattungarna.

Det är alltid bäst att föda upp en kattunge och en kanin tillsammans. När de växer upp kommer de förmodligen att bli de bästa följeslagarna.

Du bör också introducera dem till en neutral miljö under observation. Deras första möte kan verkligen göra en värld av skillnad.

Observera hur katten är nära kaninen under deras möte. Om de är lugna och nyfikna går det bra.

Men om du märker att katten är redo att kasta sig, avsluta mötet. Med tiden kommer din katt sannolikt att komma överens med kaninen.

Se till att ordna alla deras första interaktioner under din övervakning. Gradvisa interaktioner gör att duon lätt kommer överens.

Kommer fåglar bra överens med kaniner?

I de flesta fall, när kaniner och fåglar är i samma hushåll, kommer de bra överens. Detta kanske inte är fallet med vissa fågelarter.

Till exempel, bullriga fåglar, som aror och kakaduor, kanske inte är ett bra val. Dessa fåglar är ganska högljudda och kan störa kaniner eftersom de är känsliga för ljud.

Detta kan leda till en konflikt. Därför är det absolut ingen bra idé att hålla sådana fåglar med kaniner.

Dessutom bör du undvika att hålla ihop kråkor och kaniner. Kråkor är ofta aggressiva mot kaniner och kan attackera dem.

För att inte tala om, kråkor kan till och med attackera och äta kaninungar. Därför är kråkor och kaniner definitivt ett stort nej.

mindre fåglar som inte gör så mycket ljud, precis som parakiter, fungerar bäst med kaniner. De kommer lätt överens.

Vilken fågel du än har, se bara till att hålla dem borta från kaninerna. De två djuren kan överföra bakterier och bakterier, vilket kan vara mycket farligt.

Kaninerna kan överföra livshotande sjukdomar till fåglar. Dessutom kan fåglar också överföra bakterier till kaniner.

Kommer marsvin överens med kaniner?

Både marsvin och kaniner anses vara små djur och är ganska lika. Båda är lika inte bara fysiskt utan också när det gäller socialt beteende.

Se även  Är kaniner mörkrädda?

I själva verket skulle marsvin komma bättre överens med kaniner än med sina egna raser. Eftersom båda är lika stora behöver du inte oroa dig så mycket.

Ingen av dem skulle bli skrämd eller skynda på den andra. Tack vare sin storlek är de inte hotade av varandra.

Den enda skillnaden är att marsvin är ganska lata. Marsvin rör sig inte lika mycket som kaniner.

Så om du har en extremt aktiv kanin kan det irritera marsvinet. Annars kommer du inte ha några problem med de två djuren.

Kommer grisar överens med kaniner?

Ett allt vanligare husdjur är en gris. Fler och fler människor håller dem som husdjur i sina hem.

Det är därför du kanske undrar om en kanin kommer överens med en gris. Eftersom grisar är mycket kärleksfulla varelser kommer de två definitivt överens.

Detta gäller särskilt om du har en mindre gris. Den lilla storleken kommer inte att skrämma och hota kaninen.

De har båda ett lugnt och vänligt sinne och är inte rovdjur. Därför kommer de inte ha några problem att bo tillsammans.

Det enda problemet är storleken på grisen. Även mindre grisar kan vara större än kaniner, vilket kan vara farligt.

Även den mindre grisen kan trampa på den och skada en kanin. Därför bör du övervaka deras interaktioner för att garantera säkerheten.

Om grisarna och kaninerna inte blir vänner så är det okej också. De kommer inte att ha några problem med varandra eftersom grisen helt enkelt ignorerar kaninen.

Går igelkottar överens med kaniner?

Ett annat populärt husdjur nuförtiden är igelkottar. De är inte bara fantastiska husdjur, utan de kommer också riktigt bra överens med kaniner.

Igelkottar och kaniner känner sig inte hotade av varandra. Och eftersom igelkottar inte är rovdjur utgör de ingen fara för kaniner.

Om du har en igelkott och en kanin i ditt hem, lägg dem inte i en bur tillsammans. Detta skulle inte vara en bra idé eftersom det potentiellt kan skada kaninen.

sista ord

Det finns nu otaliga djur som du kan hålla hemma som husdjur. Men alla av dem skulle inte vara lämpliga för att leva med kaniner.

Därför bör du göra din forskning och prata med en veterinär om möjliga djur. De kommer att berätta för dig vilka djur som är bäst att ha med din kanin.

Se dessutom till att deras första introduktion går smidigt med varje djur du håller. Detta kan definiera hela deras förhållande.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • 25 kaninrovdjur (djur som äter kaniner)
  • Attraherar husdjurskaniner ormar?
  • Kan chinchillor och kaniner leva tillsammans?
  • Kan hankaniner stanna hos sina bebisar?