Vilka fåglar skriker på natten? – Full lista

Vissa fåglar är de mest intelligent djur på planeten. Bland annat är kråkor, korpar, ugglor, skator och papegojor superintelligenta. De kan lära sig a ordförråd på 1000 ord eller mer.

Dessa fåglar har unika fågelljud som de använder för att kommunicera. En del av dem blir aktiva på natten och skriker ut sina olika avsikter.

Vilka fåglar som skriker på natten

Om du inte är bekant med det kan du till och med bli det störd eller rastlös att höra deras höga tonhöjd skrikandeskrik och skrik,

Du kan inte klandras för att tro att det är en scen från Halloweentown eller att någon nyss blev mördad.

Nattens varelser

De flesta fåglar sover på natten. Dom är under dagen – aktiv på dagen och sover på natten. Men många nattaktiva fåglar använder natten för sina aktiviteter.

De har en mystisk aura över sig. Många av dem är det rovdjuroch med sin utmärkta syn kastar de sig över andra fåglar, kaniner, råttor och grodor.

Massor av fågelsång och Twitter på natten, men hur är det med skrikarna? Ugglor är kända för sina nattskrik, men många andra fåglar sjunger på natten.

Några av dessa är näktergalen och hånfåglarna. Men det finns några fåglar som inte har skrämmande vackra röster. De har gälla, hemska skrik.

Vad är det för fåglar som har bloddrypande skrik? Vad försöker de kommunicera bland kakofonien? Alla deras ljud tjänar olika syften.

  • Ibland lockar de till sig en partner.
  • De kan bli upprörda och förbereda sig för att försvara sitt territorium.
  • De slår larm.

Ugglor är bästa nattskrikare

Fågelskådare som är intresserade av att identifiera fåglarnas skrik på natten kan inte klandras för att ha felidentifierat fåglarna. Mellan vissa ugglearter är skriken på natten väldigt lika.

Se även  11 skäl till varför din katt inte tuggar något

Storhornsugglan

De Stor hornugglahemma i Amerika, är en av de skyldiga fågelarter som är kända för sina nattskrik. Men även med denna ena fågel har de olika kallelser.

Hanen och honan i ett häckande par gör alternerande samtal. Du hör en blandning av skrik, skrik, väser, visselpipor och olika vacklande rop. De kommer också att bryta sina räkningar när de är stressade eller störda.

Skrik ugglor

Det finns andra skrikare bland ugglorna; den här nattliga rovfåglar göra de mest ovanliga ljuden på natten. Har du upplevt skrikande ugglors skrik finns det hela 25 arter.

Det är svårt att föreställa sig att sådana skrik kan komma från en ganska liten uggla arter. Dessa Screech Owls är nattaktiva och vissa är inte större än en rödhake.

De kan leda mycket bra a ensam lever och ses inte ofta, men de är extremt högljudda.

Vissa tjuter inte lika ofta, men de har distinkta ljud, och vissa låter som en häst som gnuggar.

Skrikande Morepork Owl

I Nya Zeelandde har Skrikande Morepork Uggla, den enda överlevande inhemska ugglan. Fågeln är känd för det klagande samtal.

Även om det är en liten uggla med slående gulgröna ögon, hörs dess gälla rop nästan uteslutande på natten. Skriken kan vara ett upprepande squawk-ljud och ett skrikande rop.

Bergugglor

Det är inte många som kommer att tro på det utbud av ljud du får från kattugglor. Det är därför de ofta kallas skriande ugglor. De är utbredda rovdjur kommer från världens alla hörn.

Dessa ljusa ugglor skriker inte som du kan förvänta dig, men de avger ett kusligt skrik och kommer också att väsa. Det här höga skriket från dem varar bara i 2 sekunder.

Se även  Kyckling åt en mus - bör du oroa dig?

Det är oftare manlig, och han kommer ofta att göra detta skrik från luften. Hanen bjuder in honan att inspektera bo. När de är upprörda kommer dessa ugglor också att knäppa sina näbbar.

Lista över fåglar som skriker på natten

Skallande uggla

Den skällande ugglan finns överallt Australien är en annan av dessa skrikande fåglar. De finns vanligtvis i skogar.

Ugglans vanligaste rop är ett woof woof-ljud. Denna art gör också de mest ovanliga ljuden, som beskrivs som någon som skriker på hjälp.

Därav detta skrikande samtal från Skallande uggla hänvisas till som skrikande kvinna telefonsamtal.

Bush Stone Curlew

Ta en titt på Bush Stone Curlew. Det är en stor, långbent fågel som är endemisk till Australien. Du kommer att hitta dem att förfölja långsamt på natten, letar efter insekter. När den upptäcker någon, antar den en stel hållning.

Det ser ganska avslappnat ut när det tyst och långsamt gör sitt jobb på natten, men det har ett bloddrypande skrik över sig. Det är därför den här fågeln har smeknamnet ’skrikande fågelhona.’

Hans höga rop bär genom nattluften. Inte konstigt att några av de mer primitiva människorna på kontinenten tror att fågeln är förknippad med den död.

Fågeln blir speciell territoriellt under häckningssäsongen, och den använder det skriket för att avvärja alla tävlingar.

Den vanliga dykaren

Den vanliga lommen är en medlem av familjen lomfågel. Under att föda upp säsong fåglarna lever på vattenvägar i Kanada, norra USA och delar av Grönland, Island och Europas Atlantkust.

Fågeln har en variation ljudde vanligaste är joddel, tremolo och jamla.

Den använder dessa vokaliseringar för att förmedla ett tydligt budskap, där fågeln är mest vokalt aktiv i maj och juni.

Gråten och tremolo samtal hörs oftare på natten. Tremolo-anropet är känt som skrattsamtalet. Den används för att signalera larm eller nöd.

Se även  Hur hindrar du din katt från att jama för att äta? Allt du behöver veta

Fågeln avger en vibrerande sekvens på upp till 10 höga toner. Jodelropet är långt och görs endast av hanen. Loonens klagan är ett långt samtal. Folk jämför det med tjutet från en varg.

Bra potos

Stora Potoos är kända för sina genomträngande, signatursvarta ögon. Det verkar naturligt att en så konstigt utseende fågel skulle få ett kusligt rop.

Fågeln är infödd i Mexiko, Central- och Sydamerika och Guatemala.

Fossiler har hittats i Tyskland och Frankrike. Den mest kända egenskapen hos denna ovanliga fågel är dess kallelse. Det beskrivs som ett störande stönande morrande som tar sig igenom natten.

Östra piska-fattiga-viljor

Eastern Whip-Poor-Wills är fåglar som beskrivs som lätta att höra men svåra att se. Du kommer att höra Whip-Poor-Will skrika när han kallar sitt namn. Deras samtal verkar fortsätta för evigt.

Det har varit fågelskådare som har gjort sig besväret att räkna fågelns obevekliga skrik. De har nått 1 088 samtal som är fattiga.

De minns att fågeln skrek utan paus. På dagarna är det tyst och letar efter en plats på skogsbotten att sova.

Ugglor är de fåglar som skriker mest på natten

De är de mest igenkännliga nattfåglarna som finns. Det finns ett vackert utseende på det mysterium runt ugglor. Deras skrik kan höras från skogen på natten.

Du hör ett upplopp av rop mellan ugglorna och andra fåglar, från skrik till skrik, skrik och skrik.

Fåglar är fascinerande varelser. Alla som är intresserade av fåglarnas mystiska värld kommer att bli förvånad över de många samtal de har. Vissa av dem är till och med kapabla till det imitera andra fåglars rop, vilket förvirrar många människor.